Persbericht

Nu de Sony Xperia Z op 8 januari tijdens CES in Las Vegas officieel aangekondigd is, hoeven we ondertussen nog maar 9 dagen te wachten tot deze unieke smartphone naar Nederland komt, aldus Sonyxperiazkopen.nl. De adviesprijs van het toestel staat op 617 euro en kan per direct besteld worden. Sony heeft het nog iets aantrekkelijker gemaakt door een gratis headset ter waarde van 249 euro cadeau te doen bij de Xperia Z als je het toestel in de pre-order fase bestelt.

De Xperia Z heeft een paar unieke features die de smartphone extra interessant maken. Op de eerste plaats komt natuurlijk de water- en stofdichte behuizing waar de Xperia Z standaard mee uitgerust is. Er zijn al een aantal prachtige foto’s voorbij gekomen van de smartphone waar die ondergedompeld wordt in een bak water of het erover heen gegoten wordt. Ook heeft de Xperia Z een ‘˜dedicated camera button’ die zich aan de zijkant van het toestel bevindt, waarmee direct foto’s mee genomen kan worden. Sony heeft de Xperia Z ook uitgerust met HDR (High Dynamic Range) functionaliteit voor foto’s en video’s, waardoor zowel zeer heldere als zeer donkere delen goed kunnen worden weergeven.

De Xperia Z wordt gelanceerd met Android 4.1, maar zal snel een update krijgen naar 4.2. De smartphone draait op een 1.5GHz Qualcomm Snapdragon quad-core processor en wordt ondersteund door 2GB aan RAM geheugen, met 16GB aan intern geheugen die ook nog eens uit te breiden is met microSD. De camera is 13-megapixel met Exmor RS-sensor waarmee video opname in 1080p full HD mogelijk is. Het scherm is 5 inch groot en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Op dit moment is dit het beste wat de markt te bieden heeft op gebied van high-end smartphones, maar Samsung en HTC zullen zeker niet stilzitten (Galaxy S4 en M7).

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform