De Nationale Recherche heeft gisteren een XTC-productielocatie ontmanteld in een woonwijk in Naarden. De productielocatie was gevestigd in een kantoorpand. Het gehele productieproces (behalve het tabletteren) was in het kantoorpand ondergebracht. Diepvriezers, glaswerk, jerrycans en verwarmingsmantels zijn in beslaggenomen. De diepvriezers zaten vol met chemicaliën, die nodig zijn voor de productie van XTC. Tevens is een gestolen volkswagen bestelbus aangetroffen.

De ontmanteling is verricht door de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de Nationale Recherche en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De Nationale Recherche kwam de XTC-productielocatie op het spoor naar aanleiding van doorzoekingen van woningen eind oktober van dit jaar. Uit de inbeslaggenomen administratie van à©à©n van de aangehouden verdachten is het adres in Naarden naar voren gekomen als een vermoedelijke productielocatie.

De doorzoekingen eind oktober vonden plaats in het kader van een internationaal onderzoek naar een criminele organisatie, die zich vermoedelijk bezig hield met een reeks criminele activiteiten: drugs- en sigarettensmokkel en de handel in gestolen auto's en vuurwapens. Op 27 oktober werden in Nederland drie verdachten aangehouden. Ook in België werden drie verdachten, onder wie de Ierse hoofdverdachte, aangehouden. In dit onderzoek, dat onder leiding van het Landelijk Parket staat, is internationaal samengewerkt met politiediensten in België, Engeland en Ierland.

bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular