Vrijdagmiddag 17 juni zal Yet van den Bergh, wethouder verkeer van gemeente Utrecht, tijdens een alcoholcontrole in Utrecht het Bob-promotieteam bijstaan. Van den Bergh: ´Ik vind het belangrijk dat het evenement geen schaduwzijden kent en draag daarom graag mijn steentje bij aan voorlichting aan de weggebruiker.'

Van den Bergh zal het Bob-promotieteam helpen met het uitdelen van Bob-sleutelhangers en zich op die manier met de preventieve aspect van de controles bezig houden. Tijdens de FIFA wereldkampioenschappen voetbal voor teams onder de 20 jaar houdt de politie in Utrecht zowel voor als na de wedstrijden regelmatig alcoholcontroles.

Door het houden van veel alcoholcontroles neemt de pakkans toe en daarmee worden vaker beschonken bestuurders van de weg gehaald. Maar er zijn nog meer positieve effecten van zichtbare controles: weggebruikers schatten de kans dat zij een keer gecontroleerd zullen worden hoger in en nemen daardoor minder risico. Tot slot zal de blauwe uitstraling op straat bijdragen aan het veiligheidsgevoel van de burgers.

Resultaten tot nu toe
Zaterdag 11 juni werd van 19.30 tot 23.00 uur de eerste alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 340 bestuurders op de Koningsweg gecontroleerd. Eà©n 52-jarige bestuurder uit Utrecht reed onder invloed van alcohol. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 420 ug/l in zijn lichaam had.  Ook op de Pythagoraslaan werd gecontroleerd. Van de 219 bestuurders, bleek à©à©n bestuurder onder invloed. Een 43-jarige man uit Bunnik blies na zijn aanhouding 270 ug/l.

Dinsdag 14 juni werden van 16.00 tot 23.00 uur 704 bestuurders bij de afslag Veemarkt, de Pytagoraslaan en de Biltse Rading gecontroleerd. Een 29-jarige Nieuwegeiner werd aangehouden met 240 ug/l in zijn lichaam. De man reed ook met een ontzegging van de rijbevoegdheid. Een 49-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg bleek na zijn aanhouding met 985 ug/l in zijn lichaam achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

 bron:Politie Utrecht