Al meer dan 10 jaar onderhoud de provincie Noord Holland contacten met delen van China, Japan en Zuid Korea om het bedrijfsleven te helpen daar beter zaken mee te doen. Nu heeft de provincie een internetsite geopend die ondernemers daadwerkelijk moet helpen.

Gedeputeerde Schipper: "Noord-Hollandse ondernemers moeten kansen grijpen" Vanaf vandaag wordt het voor Noord-Hollandse ondernemers een stuk gemakkelijker om zaken te doen met Azië. Via de nieuwe website www.azie-noordholland.nl worden ondernemers in Noord-Holland en in China, Japan en Zuid-Korea met elkaar in contact gebracht en kunnen ondernemers alle informatie vinden die nodig is om succesvol zaken te doen met Azië. De provincie hoopt hiermee de wederzijdse handelsbetrekkingen te bevorderen en Noord-Holland als internationaal hoogwaardig vestigingsgebied beter op de kaart te zetten.

Al tien jaar lang onderhoudt de provincie Noord-Holland vriendschappelijke zusterrelaties met drie Aziatische provincies: Shandong in China, Niigata in Japan en Gyeonggi in Zuid-Korea. Belangrijkste motief voor deze relatie is het wederzijdse belang voor het bedrijfsleven. "Juist nu het Aziatische bedrijfsleven een aanzienlijke groei doormaakt, kan het voor Noord-Hollandse ondernemers profijtelijk zijn om de sprong naar het buitenland te maken", aldus gedeputeerde Schipper, portefeuillehouder Economie. In het verleden werden daartoe handelsmissies georganiseerd, maar deze bleken vooral erg kostbaar en tijdrovend voor de kleinere bedrijven. Met de nieuwe website zet de provincie de moderne technologie in om op een efficiënte en kostenbesparende manier Noord-Hollandse en Aziatische bedrijven aan elkaar te koppelen. Bij internationaal zakendoen komt veel kijken. Het verkrijgen van marktinformatie, het vinden van betrouwbare bedrijven en adviseurs in Azië, het regelen van vergunningen en faciliteiten, im- en exportsubsidies en het ´matchen' van ondernemingen zijn essentiële factoren om de handelsambities van Noord-Hollandse bedrijven vorm te geven. Dat kan vanaf vandaag allemaal via de nieuwe website, die in vijf talen is opgesteld. In de hoedanigheid van "Foreign Affairs Office"van de provincie Noord-Holland voert Asia House het beheer met de zusterprovincies in China, Japan en Zuid-Korea. 
Schipper is zeer enthousiast over de nieuwe website: « Iedere ondernemer heeft een internetverbinding en kan naar de website. Het is nu nog een kwestie van lef en doorzettingsvermogen."