Mensen kennis laten maken met vrijwilligerswerk door het ze echt te laten doen. Dat is het idee achter Make a Difference Day (MADD), dat op 9 en 10 december in Nederland wordt gehouden. De gedachte van veel deelnemers aan MADD gaat natuurlijk onmiddellijk uit naar de Zonnebloem, als grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland. Politici, waaronder premier Balkenende, mensen uit het bedrijfsleven en andere belangstellenden stropen de mouwen op en zetten zich in voor de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem.

Diverse CDA-afdelingen, verspreid over heel het land, organiseren op 10 december speciale wintermaaltijden voor de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem.  Premier Balkenende geeft samen met partijgenoten het startschot voor de acties van het CDA. In Partycentrum De Schouw in Lopik zullen de CDA-prominenten de keuken bemannen en de eerste gerechten serveren. Volgens het CDA moet de zorg voor chronisch zieken en gehandicapten geheel door vrijwilligers gedaan worden anders kost het de rijken in de samenleving veel te veel geld.

KPMG zet zich in samenwerking met de regionale Zonnebloemafdeling Amstelland ook in voor
de Zonnebloem tijdens Make a Difference Day. Het personeel van de internationale
accountants- en adviesorganisatie trekt het schort aan en organiseert op 9 en 10 december een verwendiner voor de zieke en gehandicapte gasten van de Zonnebloem. In totaal worden 250 mensen getrakteerd op een drie gangen maaltijd in het bedrijfsrestaurant van KPMG in Amstelveen. Lonneke Nouwens, adviseur bij KPMG, legt uit waarom het bedrijf kiest voor de Zonnebloem: Het is een mooi idee dat het personeel van KPMG zich in deze feestmaand kan inzetten voor mensen die normaal niet zo vaak de deur uitgaan. Met kerstversieringen en een live band wordt het vast een heel gezellig samenzijn.

De Zonnebloem in de provincie Gelderland heeft zelf een project op touw gezet. Zestien
deelnemers van MADD gaan zich voor de Zonnebloem inzetten als tafelheer of -dame voor een ontmoetingsdiner in Laag Keppel bij Doetinchem. Zestien gehandicapte gasten schuiven aan voor een tongstrelende eerste kennismaking met het vrijwilligerswerk van de Zonnebloem. De Zonnebloemafdeling in Elst roept mensen op om een kerstpresentje te maken voor de zieke en lichamelijk gehandicapte mensen in de buurt. De plaatselijke afdeling in Heerenveen organiseert een ontspanningsmiddag met een shantykoor voor 200 bewoners van vijf verzorgingstehuizen.

MADD
In Nederland heeft Make a Difference Day dit jaar voor het eerst plaats. In Engeland en de Verenigde Staten wordt MADD al een aantal jaren grootschalig en succesvol georganiseerd. In kranten en op radio en televisie zal veel aandacht besteed worden aan MADD. Zo zullen tv-coryfeeën Jos Brink en Sandra Reemer op 8 december schitteren in een speciale aflevering van Wedden Dat..? In deze NCRV-uitzending kunnen potentiële vrijwilligers zich live via een telefoonpanel aanmelden voor vrijwilligersklussen.

bron:De Zonnebloem