Op zaterdag 14 januari aanstaande organiseert de Fotoacademie in Amsterdam een open dag vanaf 13.00 tot 16.30 uur. De Fotoacademie is een HBO opleiding die haar studenten opleidt tot professioneel fotograaf.

Tijdens de open dag zijn er verschillende informatieronden, waar in kleine groepjes op informele wijze informatie over de opleiding gegeven wordt. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen. Tijdens de open dag zijn studenten en docenten aanwezig, waarmee kennis gemaakt kan worden. De studenten laten een selectie van foto’s uit eigen werk zien. Naast het informatieve gedeelte kun je op de open dag een kijkje nemen achter de schermen in een praktijkles. Er zijn lessen bij te wonen in zowel het basisjaar, het eerste jaar als in het tweede jaar. Deze praktijklessen geven een goede indruk wat de opleiding inhoudt en wie haar docenten en studenten zijn. Tenslotte is het mogelijk om mee te kijken in de studio van de fotograaf. Een korte demonstratie met technische camera en digitale achterwand, geeft de bezoeker inzicht in wat studiofotografie zoal inhoudt.
In Galerie Fotogram is de eindexamenexpositie van de afgestudeerden aan de Fotoacademie te bezoeken. Variërend van mode tot landschappen en van portret tot sociale reportages, biedt de eindexamenexpositie een heldere dwarsdoorsnede van het niveau en de eigenzinnigheid van de studenten. De expositie biedt een ideaal moment om aanstormend fotografietalent in één keer scherp in beeld te krijgen. De open dag is een goede gelegenheid om de sfeer van de Fotoacademie te proeven. De school is gelegen aan de Korte Prinsengracht in het centrum van Amsterdam. Je bent van harte welkom!
 
bron:Fotoacademie Amsterdam