Volgend jaar bestaat de Zeehondencrà¨che 35 jaar. In deze jaren zijn duizenden
zeehonden opgevangen en weer uitgezet en hebben zo een tweede kans op leven gekregen. De afgelopen 35 jaar is er veel kennis en ervaring opgedaan om optimale zorg aan de zeehonden te kunnen geven.

Inmiddels heeft de Zeehondencrà¨che als eerste opvangcentrum in de wereld het ISO 9001-2000 keurmerk gekregen en wordt er nog steeds hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van het werk. En dat is ook nodig want elk jaar hebben meer zeehonden hulp nodig. Met een uitbreiding van de quarantaines, met nieuwe buitenbaden en met een nieuwe waterzuivering zal het zeehondenziekenhuis beter zijn toegerust voor de toekomst.

Op 4 oktober aanstaande (Werelddierendag) start de Zeehondencrà¨che het Zeehonden
Jubileum Fonds. Vanuit dat fonds wil men de opvang de noodzakelijke uitbreiding financieren. De Zeehondencrà¨che is ontzettend blij en geholpen met de donatie van de Stichting Ida Zilverschoon omdat met deze gift alvast een voorziening voor de komende winter kan worden gerealiseerd. Deze voorziening bestaat uit het bouwen van buitenquarantaines voor de grote aantallen zeehonden die ook deze winter weer worden verwachten. Uiteindelijk zullen deze buitenquarantaines in het uiteindelijke uitbreidingsplan worden
geïntegreerd.

Met de gift van de Stichting Ida Zilverschoon is een verantwoorde opvang van deze dieren in de komende winter zeker gegarandeerd.

bron:Dierenbescherming