Zeer kleine partij zachte rauwmelkse Franse kazen uit de handel gehaaldDe Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), Stichting Importeurs Buitenlandse Kaas (SIBK) en het Ministerie van VWS hebben melding gekregen van een zeer kleine partij zachte rauwmelkse Franse geitenkazen waarin zich de salmonellabacterie kan bevinden.

Het gaat alleen om de volgende producten:
´Le petit fiance des pyrenees chevre fermier des pyrenees', de 350-grams verpakking met een houdbaarheidsdatum t/m 15-08-2005 en
´Le cabri ariegeois chevre fermier des pyrenees', de 400-grams verpakking met een houdbaarheidsdatum t/m 14-08-2005.
Wanneer u van deze geitenkazen eet, kunt u maag- en darmklachten krijgen. De voedsel en warenautoriteit adviseert u dan ook om deze producten niet te eten. Hebt u (mogelijk) één van deze producten in huis, dan verzoekt de VWA u deze terug te brengen naar de winkel.Deze geitenkazen zijn inmiddels uit de winkels gehaald. Deze maatregelen worden genomen uit voorzorg.

Wanneer u last hebt van maag- en darmklachten en van bovengenoemde producten gegeten hebt, dan adviseert de VWA u contact op te nemen met uw huisarts en te melden dat u deze producten hebt gegeten.

bron:VWAComments are closed.
%d bloggers liken dit: