Op maandag 16 oktober om 9.30 uur behandelt de rechtbank Rotterdam de zaak tegen Samir A. en medeverdachten, door het OM aangeduid met de naam Piranha. Het gaat in deze zaak om deelneming aan een terroristische organisatie, vuurwapenbezit, het beramen van aanslagen.

Echter door een bezwaarschrift tegen de dagvaarding, zal het openbare gedeelte later beginnen, vermoedelijk niet vóór 10.30 uur.

De inhoudelijk behandeling wordt gehouden aan de Zuidermolenweg 1 in Amsterdam-Osdorp. Mobiele telefoons worden ingenomen. Laptops zijn niet toegestaan in de zaal en op de publieke tribune. Alleen in de perskamer kan een laptop worden gebruikt.
In de zittingszaal wordt één camera toegelaten, van het NOS-journaal. Media die gebruik willen maken van de beelden van het NOS-journaal kunnen contact opnemen met de afdeling Productie van het NOS-journaal, telefoonnummer (035) 677 80 52.

Aanmelding van alle media, ook schrijvende pers, tekenaars en fotografen, is verplicht voor vrijdag 13 oktober 16.00 uur. Houd u er rekening mee dat het aantal plaatsen in het gebouw beperkt is.

De opening van de behandeling ter zitting door de rechter en het voordragen van de zaak door de officier van justitie, die hier direct op zal volgen, kunnen worden opgenomen. Hierna wordt geschorst om de AV-apparatuur te verwijderen. De zitting blijft openbaar en toegankelijk voor de media, echter zonder opnameapparatuur.

Buiten de zittingzaal mogen géén film- of radio-opnames worden gemaakt in verband met de privacyregeling.

Bron: Rechtbank Rotterdam