Het politieteam, dat onderzoek doet naar het aantreffen van het lichaam van een baby’tje in de Kapperskolk in Doetinchem heeft woensdagochtend (22/2) speciale speurhonden en duikers ingezet om eventueel achtergelaten spullen in het water te vinden. Het onderzoek heeft niets opgeleverd.

Speciale speurhonden van het Korps Landelijke Politiediensten en duikers zijn vandaag ingezet om mogelijk achtergelaten kraammateriaal in de Kapperskolk te zoeken. Deze zoekactie kon destijds niet worden uitgevoerd omdat het ijs de zoekactie belette.
De zoekactie begon rond 10.30 uur en nadat de speurhonden met hun bazen op een bootje de vijver hadden afgezocht, gingen even later twee duikers te water. De zoekactie werd gecoördineerd door een rechercheur van het onderzoeksteam. Een technisch rechercheur was aanwezig om eventuele bijzonderheden veilig te stellen.

Naast de werkzaamheden van vanmorgen, waarbij geen bijzondere dingen werden aangetroffen, krijgt het onderzoeksteam nog steeds informatie binnen. Het blijkt, dat deze uiterst gevoelige zaak nog steeds bij de buurtbewoners leeft en enkelen van hen gaven dit ook aan,  toen zij de verrichtingen van de politie op afstand volgden.
De politie roept nogmaals mensen op, die iets opvallends hebben gezien in de buurt van de vijver, of die over andere informatie denken te beschikken dat in verband met het onderzoek kan worden gebracht. Zij worden verzocht te bellen via het gratis getuigennummer 0800-0233394 of anoniem via 0800 – 7000.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland