Het rechercheteam, dat onderzoek doet naar de vermissing van Henk Wildeman gaat donderdag met speurhonden een bosperceel in Beekbergen doorzoeken. Donderdag wordt met speurhonden van het Korps Landelijke Politiediensten een onderzoek ingesteld in een bosperceel in Beekbergen. Met deze zoekactie trekt het team één van de uitkomsten van het politieonderzoek naar de vermissing van de 58-jarige Apeldoorner na.

In het sinds half november 2005 gestarte onderzoek is gebleken, dat de handelaar in edelmetalen op donderdag 17 november voor het laatst is gezien. Het rechercheteam dat onderzoek doet, heeft de afgelopen periode tientallen personen, waaronder familieleden, kennissen en zakenrelaties benaderd  om een beeld van de man en zijn werkzaamheden te krijgen.
Werd in de beginfase van het onderzoek nog rekening gehouden met het feit, dat Wildeman er zelf voor had gekozen om even geen contact met familie of vrienden te hebben, inmiddels sluit het team niet meer uit, dat de man het slachtoffer is geworden van een misdrijf.
Ondanks de aandacht in de media zijn er pas 5 tips bij het team binnen gekomen. Nog even het signalement van Henk Wildeman (58). Hij is ongeveer 1.80 m , heeft een dik postuur, donkerblond haar en ietwat kalend bovenop z’n hoofd. De man heeft rechts een glazen oog.
De politie verzoekt nogmaals mensen die de vermiste Apeldoorner na donderdag 17 november 2005 nog hebben gezien of andere informatie kunnen verschaffen, contact op te nemen met het rechercheteam via 0900 – 8844. Men kan ook contact opnemen met het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland