De politie Oude IJsselstreek heeft woensdag met de waterpolitie in de Oude IJssel in Terborg opnieuw gezocht naar de fiets van de verleden week verdronken 73-jarige Terborgenaar. Eerder werd al met een boot van de brandweer naar de fiets gezocht. Er is ook door een helikopter van het Korps landelijke Politiediensten gekeken naar de plaats waar de man te water kan zijn geraakt.

De politie tracht nog steeds duidelijkheid te krijgen in het verdrinkingsincident van de Terborgenaar. Het stoffelijk overschot van de 73-jarige werd in de vroege morgen van maandag 9 januari in de Oude IJssel bij het aldaar gelegen industrieterrein gevonden. De  man moet op een andere plaats in het water terecht zijn gekomen, omdat het terrein bij de vindplaats volledig door hekken is afgesloten.
Na het aantreffen van het stoffelijk overschot heeft de politie al een oproep in de media gedaan om duidelijkheid te krijgen over de route die de man gefietst kan hebben en waar hij te water is geraakt. Deze plaats is nog steeds niet bekend en ook heeft de oproep over de fiets wel enkele meldingen opgeleverd, maar de betrokken fiets is nog steeds niet gevonden.
De politie sluit niet uit, dat iemand de fiets heeft gevonden en deze tijdelijk thuis heeft gestald zonder de politie te informeren. Voor de familie, maar ook voor het politieonderzoek is het van belang om te weten waar de fiets is gevonden. Het gaat om een blauw/groene Gazelle herenfiets type Solide met dubbele lichte fietstassen. De fiets heeft een leren zadel met grote veren.
Indien er nog getuigen zijn, die de man na zondag 8 januari omstreeks 21.00 uur hebben zien fietsen, dan worden zij verzocht om contact met de politie op te nemen. De man was ongeveer 1.75 / 1.80 m, normaal postuur en brildragend. Hij droeg een grijze broek en grijze 3/4 jas en had een pet op.
Mocht de zoekactie woensdag niets opleveren, dan wordt overwogen om donderdag verder te gaan.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland