Zomercarnaval 2005: zonnig, gezellig en druk bezocht in RotterdamDe 21e editie van Zomercarnaval is succesvol verlopen. Zomercarnaval is dit jaar bezocht door 900.000 mensen. Dit bezoekersaantal is een schatting van de organisatie in overleg met politie. Het evenement is zonder incidenten verlopen. Op deze laatste dag van Zomercarnaval trok de traditiegetrouwe Straatparade in een kleurrijke optocht door de binnenstad van Rotterdam. Daarnaast vinden vanavond tot 24.00 diverse optredens plaats op de Coolsingel en het Churchillplein. Zomercarnaval wordt vannacht afgesloten met een grote afterparty in de Cruise Terminal, La Noche Grande del Carnaval. 

Het hoogtepunt van Zomercarnaval, de Straatparade, ging op 13.00 uur van start. De parade wordt traditiegetrouw aangevoerd door de Zomercarnaval Koningin: dit jaar was deze eer voor de 21-jarige Imara Thomas uit Amsterdam. Zij werd vergezeld door de Beste Brassband Zomercarnaval 2005, TOK Rhythm & Brass. Deze brassband uit Dronten veroverde gisteravond tijdens de Warming Up van Zomercarnaval de felbegeerde titel. Het weer werkte dit jaar goed mee: de zon heeft de gehele dag volop geschenen in Rotterdam.

De 2500 Straatparadedeelnemers, verdeeld over 32 carnavalsgroepen en 31 individuele deelnemers, maakten kans op diverse prijzen. De prijs voor de beste carnavalsgroep is dit jaar gegaan naar de groep Nos Ku Nan Tur Ta Den uit Rotterdam. De mooiste praalwagen was van Beija Flor uit Berkel en Rodenrijs.

bron:Ducos/ACRComments are closed.
%d bloggers liken dit: