Zomercarnaval presenteert vernieuwde Battle of DrumsZomercarnaval presenteert vrijdagavond 29 juli een geheel nieuwe Warming Up aan het publiek: op deze avond wordt tijdens de Battle of Drums voor de eerste maal de Beste Brassband Zomercarnaval gekozen. Hiermee wordt de Warming Up van Zomercarnaval gewijzigd van een vrijblijvende battle tot een heuse wedstrijd op de Coolsingel.

Uiteraard is er ook een prijs te winnen: naast de titel Beste Brassband Zomercarnaval 2005 gaat de winnende band naar huis met een geldprijs van ̢? 6.000,-. Vier finalisten dingen mee naar de felbegeerde titel: Brass Eternity Music (Capelle a/d IJssel), TOK Rhythm & Brass (Dronten), Authority Brass (Hoorn) en Eternity Brass (Amsterdam).

Deze vier finalisten zijn de winnaars van de voorronde die op 4 juni plaatsvond tijdens het Terra Festival in Alkmaar. Op zaterdag 29 juli vertrekken de vier finalisten vanaf de vertrouwde punten in de stad: Noordplein, Middellandstraat/Heemraadssingel, Oudehaven en Rosestraat. Traditiegetrouw eindigen ze op de Coolsingel om daar op opzwepende wijze de final battle ten gehore te brengen. De Battle of Drums wordt beoordeeld door een vijfkoppige jury die bestaat uit diverse brassbanddeskundigen.

De Warming Up aan de vooravond van de populaire Straatparade op Zomercarnaval, is al enkele jaren geen ´opwarmertje' meer te noemen. De Warming Up begon ooit met een paar trommelende groepen die de Rotterdammers alvast in de stemming brachten voor de Straatparade de volgende dag. De Warming Up trok in zijn beginjaren een kleine groep trouwe liefhebbers naar het Churchillplein. Inmiddels is de Warming Up uitgegroeid tot een evenement op zich. Vorig jaar kwamen zo'n 75.000 mensen naar de Coolsingel om de Warming Up mee te maken.

bron:DucosComments are closed.
%d bloggers liken dit: