Deze zomer werken Nationaal Monument Kamp Vught en het Geniemuseum in Vught weer samen tijdens de zomerrondleidingen.

De rondleidingen gaan over groot deel van het voormalige concentratiekamp Vught dat nu onderdeel is van Defensie. In de authentieke gebouwen, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog de SS-bewakers waren gehuisvest, zijn tegenwoordig militairen gelegerd. Normaal gesproken is dit deel van het kamp niet toegankelijk voor het publiek. Maar in de zomermaanden juli en augustus mag Nationaal Monument Kamp Vught op zondagen een rondleiding verzorgen.

De wandeling voert onder meer langs de voormalige Kommandantur (het hoofdgebouw van het kamp), de paardenstallen en de rietgedekte villa van de kampcommandant. Bezoekers kunnen vanaf het balkon van de Kommandantur uitkijken over de appà¨lplaats. De rondleiding eindigt bij de vroegere kampkeuken waarin tegenwoordig het Geniemuseum is gehuisvest.

Het Geniemuseum is geopend tijdens de zomerrondleidingen op zondagen in juli en augustus van 13.00 tot 16.00 uur (Lunettenlaan 102).
Voor meer informatie www.geniemuseum.nl of (073) 6881867.

De rondleidingen zijn op de volgende zondagen en beginnen iedere keer om 14.00 uur bij de ingang van de Van Brederodekazerne, Lunettenlaan 102 in Vught:

zondag 3 juli zondag 7 augustus
zondag 10 juli zondag 14 augustus
zondag 17 juli zondag 21 augustus
zondag 24 juli zondag 28 augustus
zondag 31 juli

Reserveren via het Nationaal Monument Kamp Vught is noodzakelijk, want de belangstelling is altijd zeer groot en vol is vol!

bron:Nationaal Monument Kamp Vught

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular