Als je altijd al eens hebt willen waterskiën maar iets hield je tegen, dan is nu je kans. Op 5 juni a.s. kun je waterskiën tijdens de open dag van de Nederlandse Waterski Bond.  Ervaren instructeurs leren je de basisvaardigheden van deze geweldige sport. Je krijgt hiervoor ook nog een leuk certificaat. Vallen en opstaan horen bij het lot van een beginnend skiër maar daarna geniet je van een ongekende vrijheid op het water.

Bij de Nederlandse Waterski Bond zijn 45 verenigingen aangesloten en ongeveer 5000 leden. Deze leden genieten veel voordelen, onder andere een korting bij aankoop van watersportartikelen bij de aangesloten bedrijven, 6 maal per jaar valt het Waterski & Wakeboard magazine in de bus, zij zijn via de bond WA-verzekerd en er is nog veel meer. Daarnaast organiseert de bond wedstrijden voor skiërs en wakeboarders. Hieronder vallen ook de officiële Nationale Kampioenschappen in de disciplines Handi Ski (gehandicapten sport), Cableski, Blootvoet skiën, Klassiek skiën, schansspringen, figuren en slalom, Wakeboard boot en Wakeboard cable.  Met uitzondering van Blootvoetskiën, zijn alle disciplines mogelijk achter de boot en aan de kabel. In Nederland zijn momenteel negen waterskikabelbanen. 
Om de sport onder de aandacht van een breed publiek te brengen, is de bond begin april gestart met een grote promotiecampagne. De Promotoer trekt een half jaar door het land om de sport te promoten. Deze Toer is mogelijk gemaakt door een aantal grote sponsoren Beragi boten, Noorman Watersports, J&R Sports, Kuijper Verzekeringen, Pega Trailers, Quick Rental Service en Back to Back Reclamestudio. 
Watersportverenigingen in heel Nederland openen op 5 juni a.s. hun deuren om alle belangstellenden te laten kennismaken met het waterskiën of wakeboarden. De prijs euro 5,00 per skibeurt achter de boot.  Aan de waterskikabelbanen euro 5,00 per uur. De Nederlandse Waterski Bond heet jou alvast van harte welkom! 
Voor informatie over de Bond en de Waterski- en Wakeboardvereniging bij jou in de buurt kun je kijken op www.waterskibond.nl of bellen met het bondskantoor te Amsterdam, telefoonnummer 020 6694748.  

bron:NWB