Zoop in Afrika nu al gouden filmVandaag passeert de 100.000e bioscoopbezoeker de kassa voor ZOOP IN AFRIKA. De spannende avonturenfilm  wordt daarom bekroond met de Gouden Film. De cast neemt donderdag 28 juli om 15.00 uur de prijs in ontvangst in Utopolis Almere. Regisseur Johan Nijenhuis is zeer tevreden over het resultaat: "Ik was al blij met de goede recensies en met de enthousiaste reacties van de bezoekers. Maar dat we zo snel de 100.000 bezoekers zouden halen, maakthet plaatje compleet!".

 

ZOOP IN AFRIKA draait op dit moment in 100 bioscopen. De speelfilm ZOOP IN AFRIKA is voortgekomen uit de populaire televisieserie ZOOP. Deze dagelijkse serie gaat over een groep jongeren die in een dierentuin woont, waar zij een opleiding krijgen tot dierenverzorger. In de film gaan de Rangers in de zomervakantie via een uitwisselingsprogramma naar het kleurrijke Afrika. Ze mogen meehelpen in het Wildpark, om bedreigde diersoorten te verzorgen en te beschermen.

Het scenario voor ZOOP IN AFRIKA is geschreven door Anya Koek en Wijo Koek. Anya Koek is samen met regisseur Johan Nijenhuis eveneens de bedenker van de serie ZOOP. ZOOP IN AFRIKA is een film van NL Film en TV B.V. Bridge Entertainment Group en Independent Films brengen de film uit.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die
10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

bron:Nederlands Film FestivalComments are closed.
%d bloggers liken dit: