Steeds meer kraamzorginstellingen komen in de financiële problemen. Enkele instellingen zijn al failliet gegaan. Veertig werknemers van Partula in Almere leken zelfs geen vakantieuitkering te zullen ontvangen.

Volgens Branchebelang Thuiszorg (BTN) komen de financiële problemen door de moordende concurrentie op de kraamzorgmarkt. Via Zorgveiling.nl (een virtuele zorgmarkt) wordt kraamzorg aangeboden tegen een veel lagere prijs. Via een website kunnen bureaus meebieden op kraamzorg bij verzekerden van Achmea en Menzis.

Bestuurder Leon Vincken van CNV Publieke Zaak maakt zich ernstig zorgen over deze ontwikkeling. "De kwaliteit van de kraamzorg wordt uitgehold als de prijzenoorlog voortduurt. Het wachten is op ongelukken." Hij denkt dat in sommige regio's geen kraamzorg overblijft als verschillende kraamzorginstellingen failliet gaan.

Partula
Na klachten van leden heeft CNV Publieke Zaak opheldering gevraagd over het niet uitbetalen van het vakantiegeld bij kraamzorginstelling Partula in Almere. Inmiddels heeft de directeur de bond toegezegd dat het vakantiegeld en salaris zo snel mogelijk worden uitbetaald. "We zullen de vinger aan de pols houden. Ik sluit niet uit elders ook dergelijke dingen gebeuren."

bron:CNV