Op dinsdag 5 juli reikt CZ-bestuursvoorzitter Mike Leers van zorgverzekeraar CZ 9 'verwenzorgdagen' uit. Hij doet dat in Vught samen met oud-commissaris Frank Houben. CZ bestaat 75 jaar en om dat te vieren geeft CZ in totaal 25 'verwenzorgdagen' weg, bedoeld voor chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

Bij verwenzorg geef je buiten de gewone zorg om extra aandacht aan langdurig zieken. CZ stelt via het CZ Fonds hiervoor in totaal 25.000 euro beschikbaar. Op 6 juli zal Mike Leers nog 10 verwenzorgdagen uitreiken in het Limburgse Cadier en Keer en op 7 juli nog eens 6 in het Zeeuwse Goes.

Zorginstellingen in de zorgkantoorregio's Zeeland, Zuidoost-Brabant en Zuid-Limburg konden zich opgeven voor een verwenzorgdag voor hun 'cliënten'. In totaal hebben 137 instellingen hun verwenzorgidee ingestuurd. De winnende ideeën krijgen geld (maximaal 800 euro) om hun idee uit te voeren, een speld, een boek en een kersenboom. Verder krijgen niet alleen de winnaars maar alle inzenders voor hun instelling een kistje kersen dat symbool staat voor 'een beetje verwennerij hoort erbij'.

Een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde jury koos uit alle inzendingen de 25 meest aansprekende ideeën. Bij de winnende ideeën is onder meer een zorgcentrum dat met zijn bewoners van boerenafkomst een kijkje wil nemen op een boerderij. Bij een ander centrum gaan gehandicapte kinderen zelf een tv-programma maken, een psychiatrisch centrum gaat met zijn cliënten vissen op de Oosterschelde en daarna mosselen eten en een stichting voor zwerfjongeren organiseert een zeskamp.
Bedoeling is dat in het laatste kwartaal van 2005 de activiteiten worden uitgevoerd. Medewerkers van CZ zullen de komende weken benaderd worden of zij als vrijwilliger bij de uitvoering van winnende verwendagen ondersteuning willen bieden.

bron:CZ