Woensdagavond en -nacht 1 juni 2005 hebben 75 opsporingsambtenaren van de politieregio Zuid Limburg, de Belgische politie, Het Korps landelijke Politie Diensten en de Douane een gezamenlijke controle gehouden.

De gezamenlijke opsporingsdiensten voerden controles uit op de parkeerplaats "Patiel"in Eijsden, de parkeerplaats "Woopy" op de A25-E25 bij Visà©, bij de afrit van de A25-E25 "De Schans"in Voeren (B) en op de grens van de Rijksweg/N653 "Withuis".

In totaal werden 200 voertuigen en 150 personen gecontroleerd. Bij de actie werden bij vijf personen verboden wapens aangetroffen (boksbeugel, mes (2x), ploertendoder en een hamer. Verder werden vier gesignaleerde personen aangehouden, terwijl 24 personen werden bekeurd omdat zij drugs bij zich hadden. Twee personenauto's werden uit het verkeer genomen in verband met technische gebreken. Een van deze auto's was niet verzekerd en niet APK gekeurd.

Van een drugskoerier werd zijn opbrengst van à¢?¬535 in beslag genomen.
De douane maakte in twee gevallen proces-verbaal op in verband met de BPM (naheffing). In een geval ontbrak het Eurovignet en eenmaal bleek dat een auto gesignaleerd stond dat hij buitengebruik was gesteld. In totaal werd er een bedrag van ruim à¢?¬700 aan boetes geïnd.

bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular