De zuidelijke zes politieregio’s hebben voor de tweede keer de handen ineen geslagen om Blauw uit te brengen. Met deze krant, die een oplage heeft van 1,4 miljoen exemplaren informeert de politie actief haar inwoners over de aanpak en preventie van criminaliteit. ‘Blauw’ wordt aangeboden in een herkenbare politie-envelop en valt deze week op de mat in alle huishoudens in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

In deze uitgave, die vier pagina’s telt, krijgt de kijker een kijkje achter de schermen van de Noodhulp. Dit zijn de politiediensten die reageren op de spoedmeldingen. Een heftige baan, waarin agenten bij tal van noodsituaties in actie komen. Ook wordt ingegaan op het werk van een wijkagent. Deze politiemensen kennen hun buurten goed en proberen eventuele problemen in hun wijk aan te pakken of te voorkomen.

In Blauw praten we ook over het ‘fenomeen’ fietsen zonder licht. Voor sommigen is het vanzelfsprekend dat je mét licht door het donker fietst. Terwijl anderen zo hun eigen redenen hebben om het juist zonder te doen. Woninginbraak passeert ook de revue. Dit – helaas nog veel voorkomende - misdrijf heeft een grote impact op slachtoffers en kan goed voorkomen worden. Door voorzorgsmaatregelen te nemen tegen ongenode gasten, wordt het risico op een woninginbraak aanzienlijk verkleind. In het blad kan de lezer een aantal praktische tips vinden op dit gebied.

Samenwerking
Deze uitgave van Blauw is de tweede waarin de zuidelijke zes politieregio’s samenwerken. Dit zijn de korpsen: Zeeland, Midden en West Brabant, Brabant Noord, Brabant Zuid Oost, Limburg Noord en Limburg Zuid. De binnenste twee pagina’s van de krant zijn voor alle regio’s gelijk, de voor- en achterpagina is per politieregio verschillend. De zes edities hebben een gezamenlijke oplage van ruim 1,4 miljoen exemplaren.
 
bron:Politie Limburg-Zuid