Voertuigen met zware schade komen vaak ongezien weer op de weg met alle gevolgen van dien voor de verkeersveiligheid. Ook worden deze voertuigen soms gebruikt om gestolen voertuigen van een nieuwe identiteit te voorzien. Vanaf 1 februari 2006 kan dit niet meer. Schade-experts van de verzekeraars melden dan, na constatering van zware schade, het voertuig aan de RDW. Vervolgens plaatst die een  signalering in het voertuigregister, waarna het voertuig pas de weg weer op mag nadat de
RDW een keuring heeft uitgevoerd.

Voorheen kon alleen de politie deze voertuigen melden aan de RDW. In de praktijk gebeurde dit niet altijd, waardoor zwaarbeschadigde voertuigen na reparatie vaak ongezien weer in het verkeer kwamen. De politie blijft schadevoertuigen in het voertuigregister signaleren.
De nieuwe werkwijze is het resultaat van een samenwerking tussen de RDW, het Verbond van Verzekeraars, NIVRE (namens de schade-experts), VSV (schadevoertuighandelaren), BOVAG (automobielbranche), STIBA (demontagebedrijven), FOCWA (schadeherstelbedrijven), VNA (leasebranche) en AVc (stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit).
bron:RDW

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular