Een 31-jarige Utrechter is zaterdagochtend vroeg zwaar gewond geraakt bij een steekpartij op de Samuel van Houtenstraat. Ook een 28-jarige Utrechter raakte gewond. Omstreeks 06.50 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid. Met meerdere eenheden ging de politie er op af. Daarbij werd gezien dat een auto wegreed uit de Samuel van Houtenstraat in de richting van de ziekenhuis Mesos Overvecht. Daar konden agenten de auto opvangen. Hierin bleek behalve de 25-jarige bestuurder uit Utrecht het 31-jarige slachtoffer te zitten. Hij had een steekwond in zijn rug.

Aangezien Mesos Overvecht geen afdeling spoedeisende hulp heeft, werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het UMC. Daar bleek dat hij er ernstiger aan toe was dan gedacht en moest hij een spoedoperatie ondergaan. Inmiddels is hij buiten levensgevaar.

Op de Samuel van Houtenstraat troffen agenten ongeveer tien personen aan. Uit hun verklaringen bleek dat er was gevochten door twee personen: de 31-jarige met een 28-jarige Utrechter. Daarbij was ook een steekwapen gezien. Op de stoep lag veel bloed. Plotseling kwam de 28-jarige man te voorschijn. Hij zat onder het bloed en was gewond aan zijn hoofd. Hij is voor behandeling naar het Diakonessenhuis vervoerd. Beide betrokkenen zijn aangehouden voor verhoor. Ook de 25-jarige bestuurder van de auto is aangehouden om zijn rol in het geheel duidelijk te krijgen, maar hij kon uiteindelijk weer gaan. De politie heeft op de Samuel van Houtenstraat onderzoek gedaan. Daarbij waren Forensisch Onderzoek (voorheen de Technische Recherche), de tactische recherche en de hondenbrigade betrokken. Het onderzoek naar het wapen leidde uiteindelijk naar bosschages op het Willem van Abcoudeplein, waar een steekwapen werd aangetroffen. Over de toedracht van de vechtpartij is nog niets bekend. De 28-jarige man is in verzekering gesteld.
 
bron:Politie Utrecht

 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular