Calmo en Delight toiletzittingen nu ook in zwart beschikbaar

Contrasten in zwart en wit vormen een belangrijke trend in de badkamer. Op recente sanitairbeurzen waren ontwikkelingen te zien als zwarte en witte kranen, keramische wastafels in zwart, etc. Om het spel van contrast compleet te maken, introduceert de Deense fabrikant Pressalit de zwarte toiletzitting. In combinatie met een toilet in helderwit keramiek, krijgt de toiletruimte of badkamer een actuele uitstraling.

Al enkele tientallen jaren zijn closetzitting in de decente kleuren wit of pergamon populair. De laatste jaren zijn ook warme kleuren als rood en oranje en houten zittingen geliefd. Anno 2009 is de zwarte zitting weer helemaal terug van weggeweest. Zowel in de moderne, minimalistische badkamer, in de organische badkamer en in de retro-badkamer.

Calmo en Delight in zwart
De populaire designseries Calmo en Delight bieden nu naast wit en pergamon - ook een zwarte zitting. Deze twee zittingen hebben een minimalistisch design en beschikken over moderne functionaliteit, zoals de softclose-functie. De zitting Calmo heeft een functionele, strakke belijning. De zitting Delight heeft een discreet design met de specifieke D-vorm, die exact aansluit op actuele closets met deze vormgeving van fabrikanten als Sphinx, Keramag, Laufen en Duravit. Het pure, Scandinavische design sluit perfect aan op de vormgeving van de closets.

De rand van beide zitting valt discreet over de closetpot heen valt. In de bestaande sanitairkleuren wit en pergamon zorgt dit voor een visuele eenheid van closet en de zitting. In de nieuwe kleur zwart wordt juist het contrast met een bijna grafische precisie benadrukt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Nadere informatie wordt u graag verstrekt door Anja Zandvliet van Wijnbeek Sanitair B.V., telefonisch bereikbaar via 0251 361010 of door Gerda de Graaf van Presstige Public Relations, 033 2450070.

Uitgeest, 19 augustus 2009

Voor foto´s, ga naar:
http://www.presstige-pressroom.eu/nl/pressbox/calmo-en-delight-toiletzittingen-nu-ook-in-zwart-beschikbaar/

Website: http://www.pressalit.nl