De politie heeft zondagmorgen 29 januari 2006 omstreeks 05.45 uur op de Burg. Van Rooystraat in Heerlen een 17- en een 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Beiden worden ervan verdacht kort daarvoor een 32-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld.
Het slachtoffer dat aan drugs verslaafd is en rondzwerft, werd door ambulancepersoneel met een bebloed hoofd op de Bekkerweg-Burg. Waszinkstraat op straat aangetroffen. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis en is ter observatie opgenomen.
De twee aangehouden Heerlenaren, die te voet waren, zagen het slachtoffer bij de rotonde Akerstraat-Burg. Waszinkstraat op een bank zitten en besloten de man te gaan pesten. Toen het slachtoffer weg liep, werd de man onderuit geschopt waardoor hij kwam te vallen.
Vervolgens ledigde het tweetal de zakken van de man en gooiden de inhoud daarvan op straat. De identiteitskaart en een ziekenfondspasje werden hem afgenomen. Tijdens een nieuwe vluchtpoging viel het slachtoffer achterover tegen een houten tuinhek. Nadat hij weer was gevallen, werd hij met een stok geslagen.  Toen het slachtoffer vervolgens bij het tweetal verhaal wilde halen werd hij door hen geschopt en geslagen. Datzelfde gebeurde ook nadat het slachtoffer weer was gevallen en op straat lag. Dankzij enkele getuigen, die de politie een goed signalement van de daders konden geven, werden beide verdachten snel aangehouden. Het tweetal werd ingesloten.
bron:Politie Limburg-Zuid