Zondagmiddag rond 14.00 uur is op de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle een 30-jarige vrouw uit Zwolle aangerand. De vrouw fietste op de Van Wevelinkhovenstraat vanuit de richting Bisschop Willebrandtaan in de richting van de Diezerkade toen zij een bromfiets achter haar hoorde rijden. Deze bromfiets minderde vaart toen hij in haar buurt kwam. De bromfietsbestuurder greep vervolgens met zijn rechterhand aan haar achterwerk en direct daarna greep hij in haar kruis. Vervolgens reed de man door naar de overkant van de weg.

Daar liep, ter hoogte van de laden- en lossen-ruimte van de Albert Heijn, een meisje op het trottoir. De man op de bromfiets zat ook aan haar achterwerk en reed vervolgens de Braillestraat in. Ook een andere vrouw uit Zwolle deed zondagmiddag melding van aanranding. Zij fietste aan het einde van de zondagmiddag, met haar dochtertje achterop de fiets, ook op de Van Wevelinkhovenstraat richting het centrum van Zwolle. Vervolgens werd ook zij aan haar billen betast door een bromfietsbestuurder die achter haar reed. Later bleek dat haar dochtertje betast was in haar kruis.

De bromfietser reed vervolgens rechtdoor en zat wederom een fietster aan haar billen. De politie is onder andere op zoek naar het meisje en de vrouw die ook op zondagmiddag betast zijn aan hun achterwerk door de bestuurder van de bromfiets.

Het signalement van de bromfietsbestuurder is als volgt: blanke man met een zongebruinde huid, een vrij fors postuur. Hij reed op een zwarte bromfiets en droeg een zwarte integraalhelm. Verder had hij een felblauw soort bomberjack aan met op de achterzijde wat borduursels en lichtbruine letters en vermoedelijk een zwarte broek. Als er mensen zijn die zondagmiddag iets hebben gezien dat te maken kan hebben met deze zaak of zelf slachtoffer zijn geworden van deze man, dan verzoekt de politie hen contact op te nemen met de Politie IJsselland via het telefoonnummer 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. 0800-7000. 

bron:Politie IJsselland