In haar 6de lustrumjaar wil de NTS aan de pers tonen wat de resultaten zijn van haar recente acties tot het behoud van een kwalitatief hoogstaande tuin- en parkcultuur in Nederland. Daarnaast willen wij laten zien welke tijdbewuste koers de NTS in de komende jaren inzet en zal tevens het nieuwe Keurmerk worden onthuld.

Interessante sprekers
Onder genot van een hapje en drankje delen interessante sprekers hun ervaringen rond dit thema, vanuit hun eigen vakgebied:
à¢â‚¬¢ Wethouder Peter Matteij gemeente Schoonhoven
à¢â‚¬¢ landschapsarchitect Erik Blok: presentatie renovatieproject Springerpark
à¢â‚¬¢ Gita Straver, voorzitter werkgroep Springerpark

Renovatie Springerpark
Omdat de renovatie van het Springerpark op de wallen van Schoonhoven zo‘˜n mooi voorbeeld is van de rol die de NTS kan en wil vervullen, vieren wij het lustrum daar. Het Schoonhovense Springerpark is een mooi, spannend, bruikbaar park geworden, waarin de ontwerpprincipes van Leonard Springer de geïnspireerde kern vormen.

Bemiddelende rol NTs
Als concentratiepunt van tuinhistorische en actuele tuinculturele kennis is de NTS bij uitstek geschikt een actieve, bemiddelende rol te spelen in de relatie tussen bezorgde bewonersgroepen, gemeenten en renovatie-tuinarchitecten.

U wordt van harte uitgenodigd op de feestelijke bijeenkomst waar het gerenoveerde Springerpark gepresenteerd wordt.Een persbericht, de Open Tuinen Gids 2010 en het eerste exemplaar Tuinjournaal 2010 liggen voor u klaar.

We hopen u op 10 maart te mogen begroeten,

Opgave per mail bij dagvoorzitter R. Den Breeje: [email protected]
Voor overige vragen kunt u ons mailen: [email protected], Nieuwe Zijdsvoorburgwal 75 sous, 1012 RE Amtserdam, 020-6235058, www.tuinenstichting.nl
-----------------------------------------------------

NOOT VOOR REDACTIE NIET VOOR PUBLICATIE

Er is verschillend foto- en beeldmateriaal van deze uitnodiging, lustrum vormgeving als ook logo van de Nederlandse Tuinenstichting.
Voor beeldmateriaal of andere vragen en/of opmerkingen kan ons mailen: [email protected]