In het weekend van 16 & 17 juni organiseert Wierenvereniging De Spartaan het 10e Rijswijkse MTB-weekend.

 

Op zaterdag 16 juni rijdt de jeugd van 7-13 jaar het landelijke mountainbike jeugdtoernooi in het Elsenburgerbos. De eerste deelnemers starten vanaf 10:30 uur. De start en finish zijn op het middenterrein van het Elsenburgerbos. Het parcours is een ronde van 2.5 kilometer, waarbij de kinderen diversen malen het start/finishpunt passeren.

Zondag 17 juni start de Nationale Mountainbike wedstrijd voor dames en heren in de Funklasse, gevolgd door de wedstrijden van de licentiehouders. De start van de wedstrijd is op de wielerbaan voor het clubgebouw van De Spartaan. De deelnemers rijden rondes van 6.3 kilometer en finishen eveneens op het middenterrein.
Bij de finish is ruimte voor verzorging en technische ondersteuning. Tevens staat daar voor de kinderen een groot springkussen. Bij het clubgebouw zijn kleedkamers met douches en is er de gelegenheid om te eten en te drinken. Naast het clubgebouw is een afspuitplek voor de fietsen. Inschrijven voor het evenement kan via de website van De Spartaan en licentiehouders kunnen zich inschrijven via de site van de KNWU. Inschrijven kan ook op de dag zelf, uiterlijk een half uur voor de start bij het clubgebouw aan de Lange Kleiweg. Meer informatie over het evenement en het startschema is te vinden op
www.despartaan.nl .
:
bron: Wielrenvereniging De Spartaan