(Persbericht) Voorjaarsconcert kinder- en gemengd koor à¢â‚¬Å“Con Amoreà¢â‚¬ in Genemuiden

Studenten Hogeschool Schoevers organiseren actie voor Ronald McDonald Kinderfonds

Op zaterdagavond 2 april a.s. zullen het Christelijk kinder- en gemengd koor à¢â‚¬Å“Con Amoreà¢â‚¬ uit Opheusden een concert ten gehore brengen. Het concert wordt gehouden in de Grote Kerk in Genemuiden, ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds. De gehele opbrengst van de kaartverkoop en de collecte gaat naar dit geweldige fonds.

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk aan het Kerkplein in Genemuiden en begint om 19.30 uur. Bezoekers kunnen vanaf 19.00 uur in de kerk terecht.
Het orgel wordt bespeeld door Maarten van Dijk, in samenwerking met dwarsfluitiste Mieke van der Spek-Thijssen, terwijl de panfluit wordt gehanteerd door Elsbeth Vos. De algehele leiding van het concert is in handen van Cees Meijering.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de onderstaande voorverkoopadressen of via de website.
Een kaartje voor volwassenen (let op: personen boven 15 jaar) kost € 5,- in de voorverkoop , voor kinderen t/m 14 jaar € 2,- en een gezinskaart € 15,- (2 volwassenen en een onbeperkt aantal kinderen t/m 14 jaar).
Kaarten aan de ingang van de kerk kosten € 7,- voor volwassenen (v.a. 15 jaar), kinderen t/m 14 jaar € 4,- en de gezinskaart € 17,-.

Studenten van Hogeschool Schoevers in Arnhem hebben de organisatie van het geheel op zich genomen, in het kader van hun opleiding.

Langdurig ziek
Het Ronald McDonald Kinderfonds is er voor kinderen die langdurig ziek zijn, of een beperking hebben en daarom in een revalidatiecentrum of ziekenhuis zijn opgenomen. Het is belangrijk dat hun vader en moeder en broertjes of zusjes dicht bij hen in de buurt zijn. In Ronald McDonald Huizen kunnen ouders gebruik maken van afzonderlijke appartementen per gezin. Voor het zieke kind is het fijn dat ouders, broertjes en zusjes niet alleen op bezoek komen, maar dichtbij kunnen zijn voor een langere periode, bijvoorbeeld een heel weekend. Ouders kunnen er ontspannen en kracht opdoen. Die kracht heeft een ouder hard nodig om zijn kind bij te kunnen staan, te troosten en te verzorgen tijdens zware periodes.
Gezinnen vinden niet alleen steun bij het huismanagement en de vrijwilligers die in het Huis werken, maar ook bij andere gasten (lotgenoten) die elkaar kunnen ontmoeten in de ´ huiskamer ‘˜.
Alle Ronald McDonald Huizen bieden een `thuis ver van huis' voor de gezinnen die dat ontzettend hard nodig hebben.

Kijk voor het bestellen van kaarten en meer informatie op onze website:
www.voorjaarsconcert2011.moonfruit.com

Inlichtingen en kaartverkoop voor het concert bij:
1. De Boeketterie, Langestraat 130 , Genemuiden
2. Slagerij van Ingen, Langestraat 65, Genemuiden
3. Evangelische Boekhandel De Rank, Oudestraat 17, Kampen
4.Christelijke Boekhandel ´De Pelgrim‘˜, Dorpsweg 75, IJsselmuiden
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadere informatie voor de redactie: Ceciel van Bree