De fair trade branche professionaliseert. Dit is goed te zien aan de productontwikkeling waar steeds vaker internationale designers aan meewerken. Azamoi gaat met damestassen nog een stap verder. Door combinatie van westers design en eeuwenoude handwerktechnieken brengt dit jonge Nederlandse bedrijf toegepaste kunst op de markt. De versierde tassen voorzien in een duidelijke behoefte aan elegantie en duurzaamheid bij kunstminnende vrouwen. In december zijn deze fair trade producten te zien op twee artistieke kerst fairs in Delft en Warmond.

De tassen hebben eerder al interesse gewekt van galerieën tijdens de textielbiënnale van Museum Rijswijk in september 2009. Voorbeelden van toegepaste kunst zijn de exclusieve avondtassen van zijde met verfijnd handborduurwerk in fantasie- en etnische stijl. Ze zijn modieus, betaalbaar en worden in gelimiteerde oplage gemaakt. Het assortiment bevat eveneens bijzondere tassen van natuurzuivere hennep. Deze textielsoort wordt met de hand geweven en geverfd.

Als importeur van fair trade modeaccessoires past Azamoi de producten naar eigen stijl aan of ontwerpt ze zelf. Daarnaast hebben ontwerpers van Dutch Design in Development de producenten van advies voorzien. Hedendaagse fair trade artikelen sluiten prima aan bij de vraag vanuit de markt. Mede hierdoor groeit het bescheiden marktaandeel van fair trade (circa 3%) gestaag.

Data en adressen kerstfairs:
Kerstfair Delft: 10-12 december 2009, Oude Burgwal 50. (Azamoi 10 & 11 december aanwezig.)
Kerstfair Warmond: 12 december 2009, Plein bij Dorpsstraat 36, Oude Raadhuis, Warmond.

Einde persbericht. Noot voor de redactie:
Dit is een origineel persbericht.

Website: http://www.azamoi.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular