De autoverkopen zijn vorig jaar nog geen twee procent lager uitgevallen dan het jaar daarvoor. Gezien de financiële problemen is dat een grote meevaller. Volgens de Europese Autoimporteurs vereniging ACEA is er exact 1,6% minder verkocht, terwijl er ten opzichte van het jaar daarvoor nog een daling was van 7,8%.

Er is een flink verschil te zien hoe de verschillende merken en landen het hebben gedaan. We zullen eerst ingaan op de verschillende merken en later de verkopen per land bekijken.

Autoverkopen per merk
De top 5: 1. Volkswagen, 2. Ford, 3. Renault, 4. Opel en 5. Fiat. De grootste dalers waren Saab (- 59,1 %), Chrysler (- 41,6%) en Lexus (- 27,5 %).

Autoverkopen per land
Wat opvalt zijn de grote verschillen in het aantal verkochte auto‘˜s per land. Sommige landen hebben flink de steken laten vallen terwijl er andere marketen zijn die zelfs gegroeid zijn ten opzichte van het jaar 2008. De grootste aderlating was in Letland, meer dan 80% daling. De drie grootste landen qua autoverkopen deden het beter.

Autoverkopen Duitsland
Onze oosterburen hebben de meeste auto‘˜s geregistreerd. Maar liefst 3,8 miljoen nieuwe auto‘˜s werden daar verkocht. De stijging t.o.v. 2008 was, dankzij een succesvolle sloopregeling, ruim drieëntwintig procent. Het begin van 2010 laat echter nog niet al te beste cijfers zien.

Autoverkopen Frankrijk
In het land van de Eiffeltoren, Peugeot, Citroen en Renault werden 10,7 % meer auto‘˜s verkocht dan in 2008 en werden er totaal 2,26 miljoen nieuwe auto‘˜s verkocht.

Autoverkopen Italië
In het land van Ferrari, Fiat en Maserati werden 2,15 miljoen bolides geregistreerd, een daling van slecht tweetiende procent. De verwachtingen voor 2010 zijn in Italië hooggespannen.

Autoverkopen Nederland
In ons land was het een stuk minder goed gesteld. Ondanks de Nationale Sloopregeling zijn de verkopen 22% gedaald en is uitgekomen op zo‘˜n 390.000 nieuwe auto‘˜s.

Gebruikte auto verkopen
Volgens autoinkoop website http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl, de grootste gebruikte auto verkoopsite van Nederland, is het herstel van de gebruikte auto verkopen wel goed op stoom. Sinds het tweede kwartaal van 2009 laten deze cijfers een goed beeld zien.

Voor dit artikel en nog meer auto verkopen nieuws ga je naar http://www.AutoVerkopenTips.nl.