(Persbericht) Almere, 2 februari 2011 In het vierde kwartaal van 2010 is het aanbod van HBO+ marketing- en communicatievacatures met 14,4 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In de maand oktober 2010 is de stijging met 22 procent het hoogst. Dit blijkt uit een onderzoek van USG Capacity, specialist op gebied van werving & selectie en interim-management van marketing- en communicatieprofessionals.

Naast de stijging van het aantal vacatures is een verschuiving in het aanbod van vacatures zichtbaar. Zo blijkt de vraag naar marketing- en communicatiemanagers met 167 procent het meest gestegen. Verder is het aanbod van online gerelateerde functies in Q4 2010 ten opzichte van Q4 2009 gestegen, terwijl het aantal vacatures op het gebied van PR (public relations) afgenomen is. Ook blijkt dat in december 2010 in de sectoren industrie/techniek, administratief, handel, financieel/verzekeringen de marketing- en communicatievacatures het meest gestegen zijn.

Volgens Joyce Thijssen, algemeen directeur van USG Capacity, is de verschuiving naar online gerelateerde functies in lijn met de ontwikkelingen binnen het vakgebied marketing en communicatie. Zij vertelt: à¢â‚¬Å“Online media neemt een steeds grotere plek in binnen de marketing- en communicatiemiddelenmix. Organisaties zien het belang van nieuwe media steeds meer in, terwijl kennis nog dikwijls tekort schiet. Het aanbod van vacatures zoals online marketeer, online marketing manager en internet marketing professional zien we daarom gestaag groeienà¢â‚¬.

Ieder kwartaal analyseert USG Capacity het aanbod van de marketing- en communicatievacatures in het hoger opgeleide segment op basis van de gegevens van Jobfeed. Ook op regionaal niveau en gesegmenteerd per branche is de arbeidsmarkt in kaart gebracht.

----------
USG Capacity
Sinds 1991 werft, selecteert en bemiddelt USG Capacity als marktleider marketing- en communicatieprofessionals met minimaal hbo-niveau en 3 jaar relevante werkervaring, zowel voor vast als op interim-basis. De kracht van USG Capacity komt voort uit de persoonlijke kwaliteiten en betrokkenheid van de consultants, de individuele aanpak en de sterke marktfocus. De diensten van USG Capacity gaan verder dan alleen het invullen van vacatures. Zij stimuleren kandidaten om hun eigen specialisme in te zetten en hen hierdoor op een unieke manier te laten groeien. USG Capacity heeft een landelijke spreiding met kantoren in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle met een hoofdkantoor in Almere. Meer informatie is te vinden op www.usgcapacity.nl.

USG Capacity is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming USG People N.V., tweede speler in Nederland en vijfde speler in Europa op het gebied van flexibele arbeid.

Meer informatie:
Marcommit PR
Pauline van Die
Tel. 035-5822730 of 06-46182796
E-mail: [email protected]