(Persbericht) Bij Adver-Online doen we er alles aan om bedrijven te helpen hun vacatures zo snel en goed mogelijk in te vullen. Hiermee hopen we voor zowel bedrijf als werknemer een mooie match te maken. Dat werknemers zich niet altijd fijn voelen op de werkvloer is gebleken uit een landelijk onderzoek van Effectory onder ruim 300.000 werknemers.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat in 2010 maar liefst 1 op de 4 werknemers is uitgescholden op de werkvloer. Voornamelijk klanten zijn de boosdoeners, maar ook collega‘˜s maken zich hier schuldig aan. Schokkende cijfers zijn dat 16% van de werknemers aangeeft ooit bedreigd te zijn op werk en ruim 15% van de werknemers bang is om op het werk bij een vechtpartij betrokken te raken.

In de zorg sector worden de meeste werknemers bedreigd. 1 op de 3 zorg werknemers is in 2010 bedreigd. Op de tweede plaats komen de werknemers van woningcorporaties. Hiervan heeft 1 op de 4 in 2010 te maken gehad met geweldsdreigingen. Bouwvakkers en fabrieksarbeiders ondervinden het minste last van geweld op de werkvloer. 96% van de bouwvakkers en fabrieksarbeiders voelt zich veilig op werk.

Mensen die zich veilig voelen op de werkvloer zullen hun werk een stuk beter uit kunnen voeren. Het is dan te hopen dat deze cijfers over 2011 een stuk positiever uit zullen vallen.