PowerCem Technologies heeft na jarenlange  research en development  patent verkregen op de uitvinding van RoadCem en ConcreCem. Door  gebruik (toevoeging)van beide producten wordt het milieu minder belast bij de productie van wegen en betonconstructies.  Productie van cement is een van de grootste bronnen van  CO2 veroorzakers. (Ter indicatie: Dit is ruim 2  keer zoveel als de totale luchtvaart industrie..!)  Door gebruik te maken van PowerCem Technologies producten als RoadCem en ConcreCem  kan de emissie van CO2 met ruim 30 %  worden verminderd  en worden de kwaliteits aspecten zoals sterkte, doorlaatbaarheid en flexibiliteit aanzienlijk verbeterd. De toepasbaarheid van de beide producten is  zeer toegankelijk .
  

PowerCem Technologies, gevestigd in Moerdijk, verwacht met deze uitvinding wereldwijd een bijdrage te leveren aan de oplossing voor de milieu problematiek. Tevens kunnen deze producten de milieu belastende factoren voor de wegen aanleg en constructies met beton  positief beïnvloeden. PowerCem Technologies is opgericht in 1996 en bouwt momenteel een wereldwijd distributie netwerk op en verwacht in 2008 in 25 landen gedistribueerd te worden.

 

RoadCem en ConcreCem zijn volgende de fabrikant de oplossing voor menig probleem in de wereld. Niet alleen in onze westerse wereld....maar zeker ook in ontwikkelingslanden!  Eindelijk kunnen nu overal veel makkelijker wegen worden aangelegd. Ook tijdelijke wegen!  Zonder het milieu nog verder te belasten!

Bron: PowerCem Technologies B.V.