37 procent van de automobilisten komt regelmatig te laat door file, 60 procent vindt dit geen geldig excuus

 

Locatienet introduceert de Routenet Reistijdverwachting voor een accurate aankomsttijd

 

Breukelen, 14 mei 2008 – Voor ruim 96 procent van de automobilisten zijn de files een dagelijkse bron van ergernis. Dit blijkt uit het onlangs uitgevoerde online onderzoek op Routenet.nl. Hieruit komt naar voren dat bijna de helft van de automobilisten wekelijks meer dan één uur in de file staat. 9 procent geeft aan wekelijks tussen de vijf en tien uur in de file te staan. 37 procent van de respondenten komt hierdoor meestal te laat op de plek van bestemming aan. Daarnaast geeft 60 procent echter aan files geen excuus te vinden om te laat te komen. Voor deze groep introduceert Locatienet de Routenet Reistijdverwachting. Deze tool maakt van tevoren inzichtelijk wat de verwachte reistijd is op een route op een bepaald tijdstip.

 

89 procent van de respondenten geeft aan behoefte te hebben aan een dergelijk hulpmiddel. Maar liefst 86 procent van de respondenten past zijn gedrag aan als men van te voren weet dat de te verwachten reistijd langer is. Uit het onderzoek blijkt dat 51 procent van de respondenten eerder van huis vertrekt om de files te vermijden, 11 procent neemt een andere route en slechts 7 procent kiest voor een alternatief vervoermiddel.

 

De Routenet Reistijdverwachting is gebaseerd op historische gegevens. In de Nederlandse snelwegen bevinden zich detectielussen die nauwkeurig bijhouden hoe hard er op bepaalde trajecten gereden wordt op verschillende tijdstippen van de dag. Op basis van deze metingen voorspelt de Routenet Reistijdverwachting de verwachte reistijd. Met behulp van deze tool kunnen automobilisten hun tijd zo efficiënt mogelijk indelen door op tijd weg te gaan of door een ander tijdstip voor de reis te kiezen.

 

De overheid heeft onlangs een wedstrijd uitgeschreven voor de beste (online) voorspelling van de reistijd. Locatienet is samen met het Delftse bedrijf Tenuki één van de vijf partijen die zich daarvoor heeft gekwalificeerd.

 

---------------------------------------------------------------------------

Over Locatienet

Internetuitgever Locatienet BV is het bedrijf achter de bekende internetsite www.routenet.nl en het internationale merk Routenet. Locatienet is gestart in 1996 en gevestigd te Breukelen. Sinds maart 2000 vormt Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als huidige aandeelhouders. Met een maandelijks bereik van ongeveer 30% en 3,5 miljoen unieke gebruikers in Nederland was Routenet.nl in 2006 de 16e website van Nederland (Bron: Multiscope).

Locatienet is in de Benelux de standaard als het gaat om het inzetten van kaarten en routeplanning voor de zakelijke websites. Haar webtechnologieën, of webservices, worden gebruikt door duizenden Nederlandse en Vlaamse bedrijven die hun bezoekers willen bedienen met betrouwbare kaart en/of route informatie. www.locatienet.com 

 

Routenet® en Locatienet® zijn geregistreerde handelsmerken van Locatienet BV in de Benelux.

 

Over Tenuki

Tenuki BV levert al meer dan 10 jaar betrouwbare verkeersinformatie gerelateerde software en diensten aan de overheid op landelijk en provinciaal niveau. Tenuki ontwikkelt 24-uurs productiesystemen, gebruikersondersteunende applicaties en websites. Haar producten zijn cruciaal als het gaat om het leveren van correcte file-informatie in Nederland. Daarnaast geeft Tenuki advies, wordt gevraagd voor innovatieve concepten en ontwerpt doordachte systemen. 

 

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Voice-pr

Charlene Cloo

T: +31 35 543 54 94 of 06 467 104 98

E: [email protected] 

 

Locatienet

Lucien Burm

T: 0346 581 671

E: [email protected]

 

Tenuki

David Koh

T: +31 15 257 86 08

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular