De 3D fotograaf is op 7 november te gast in het Rijksmuseum van Oudheden. Tijdens deze Leidse primeur is het voor jong en oud mogelijk om een 3D opname van je gezicht te laten maken. Deze 3D opnames worden vervolgens verwerkt tot een prachtig kunststof beeldje, gemaakt met de revolutionaire techniek 3D printen. De studio van de 3D fotograaf staat van 12.00 tot 17.00 uur in de centrale hal van het museum.

Sinds een aantal maanden brengt de 3D fotograaf een zeer innovatief product op de markt. Door middel van een 3D opname die ter plekke gemaakt wordt, maken we prachtige kunststof 3D beeldjes van gezichten. Aangezien een dergelijke opname maar 3 seconden duurt is dit product toegankelijk voor vrijwel iedereen. Van jong tot oud.

Waar het museum laat zien hoe er vroeger werd geleefd, houdt de 3D fotograaf zich vooral bezig met het vastleggen van het heden. Deze uitdagende combinatie maakt de dag van 7 november speciaal. In de sfeer van oudheden wordt er op deze dag een uniek product gedemonstreerd, en is het voor iedereen mogelijk om een 3D opname van het gezicht te laten maken. Deze worden vervolgens in Eindhoven verwerkt tot een enorm gedetailleerd beeldje.

Zie voor meer informatie onze website: www.de3dfotograaf.com

Gezichten.
De link tussen de twee bedrijven wordt niet snel gelegd. Toch is er 1 aspect waar ze een raakvlak hebben, namelijk de technieken die gebruikt worden om gezichten na te maken. Dit wordt bij beide bedrijven gerealiseerd door de revolutionaire technieken 3D scannen en 3D printen. Door het bestaan van deze technieken is het voor het museum mogelijk geweest om de schedel van het mummiemeisje Sensaos te maken. Die is vervolgens gebruikt om haar gezichtje te reconstrueren. De 3D fotograaf gebruikt dezelfde technieken als basis voor de productie van zijn producten. Waar het bij het museum om de schedel gaat, wordt er bij de 3D fotograaf een volledig gezicht op schaal 3D geprint. Door in 3 seconden een 3D opname te maken kan er van ieder gezicht een kunststof 3D beeldje worden gemaakt.