(Persbericht) Telindus-ISIT en Login Consultants ontwikkelen samen end-to-end oplossing

Utrecht, 16 februari 2011 44 procent van de bedrijven en overheidsinstellingen heeft plannen om in 2011 aan desktopvirtualisatie te gaan doen. Dat blijkt uit een enquàªte van Telindus-ISIT en Login Consultants onder ICT-managers van middelgrote en grote organisaties uit zowel het bedrijfsleven als de overheid. 111 van de 254 respondenten geven aan voor 2011 investeringsplannen te hebben.

De respondenten bevinden zich in verschillende fases: 66 procent is zich aan het oriënteren; 17 procent is momenteel met een proof of concept bezig; en 17 procent werkt momenteel al op à©à©n of meerdere afdelingen met desktopvirtualisatie.

De grootste uitdaging is de migratie. 23 procent van de respondenten denkt dat dit een lastig traject gaat worden. 19 procent weet niet zeker of ze de investering rond krijgt en noemt de financiën als grootste potentiële struikelblok. Een kleine 9 procent noemt storage als grootste uitdaging. Andere genoemde uitdagingen zijn de leverancierskeuze en ´ik weet niet waar te beginnen‘˜.

Om deze drempels weg te nemen, hebben Telindus-ISIT en Login Consultants met gebundelde kennis een end-to-end oplossing ontworpen die het gemak en de implementatiesnelheid van een standaardoplossing combineert met de kracht en de flexibiliteit van best-of-breed en maatwerk. Deze oplossing bestaat uit Cisco Unified Computing in combinatie met desktopvirtualisatie op basis van ofwel VMware View of Citrix XenDesktop en storage van ofwel NetApp of EMC. De keuze hangt af van de behoeften en de karakteristieken van de desktop- en back-end omgeving van de klant.

Met de keus voor deze leveranciers sluiten Telindus-ISIT en Login Consultants zich aan bij de uitslag van de enquàªte, want VMware wordt door de respondenten onbetwist als marktleider gezien. 44 procent noemt deze leverancier als belangrijkste speler op het gebied van desktopvirtualisatie. Citrix volgt met 39 procent. Microsoft eindigt als derde met 17 procent.

Jerry Rozeman, CTO van Telindus-ISIT: à¢â‚¬Å“Uit onderzoek blijkt dat veel virtual desktop infrastructure (VDI)-projecten mislukken, omdat bedrijven de complexiteit ervan onderschatten. Een VDI-implementatie vraagt daarom kennis van de gehele keten: van de desktop en de daarop draaiende applicaties tot en met de back-end architectuur en de benodigde storage. In ons end-to-end aanbod nemen we al die schakels mee, zodat de klant vooraf zekerheid krijgt dat de performance en beschikbaarheid van de desktopomgeving op peil blijven of zelfs verbeteren.à¢â‚¬

Jeroen van de Kamp, CTO van Login Consultants, voegt toe: à¢â‚¬Å“Als een organisatie het maximale rendement wil halen uit een VDI-project, moet de impact op de infrastructuur en storagebehoefte vooraf duidelijk zijn. Die bepalen immers in belangrijke mate de keuzes en dus ook de hoogte van de benodigde investering. Ook moet een organisatie goed nadenken over de impact op eindgebruikers, IT-management en -beheerders. Wij kunnen klanten op al deze gebieden adviseren.à¢â‚¬

-------------------

Over Login Consultants
Login Consultants (Login) is een internationale IT-dienstverlener gespecialiseerd in virtualisatie, migratie, desktop-deployment en applicatie-delivery. De organisatie is expert in de technologieën van Microsoft, Citrix, VMware, RES, AppSense, Symantec/Altiris en Immidio.
Login heeft een ervaren team van meer dan 100 consultants in Nederland, België en Duitsland. Het innovatieve vermogen van Login Consultants uit zich ondermeer in het succes van de gratis virtualisatie-softwaretools, die inmiddels bij duizenden organisaties in de wereld worden toegepast.
Het dienstenportfolio van Login Consultants is gegroepeerd rond drie kernactiviteiten: advies, implementatie en beheer. Hiermee helpen zij de klanten maximale voordelen te halen uit traditionele en hosted desktops, applicatievirtualisatie en servervirtualisatie. Login Consultants heeft meer dan 100 klanten in Nederland, Duitsland en België. Vooral grote en middelgrote organisaties profiteren optimaal van de expertise van Login. Voor meer informatie: www.loginconsultants.com.

Over Telindus-ISIT
Telindus-ISIT, onderdeel van de Belgacom Group, is de onafhankelijke specialist en leverancier op het gebied van networking en storage. De kracht van de organisatie komt voort uit het feit dat Telindus-ISIT, als een van de weinige in de markt, alle kennis en disciplines in huis heeft om end-to-end netwerk- en storage-oplossingen aan te bieden. De organisatie is in staat om te voorzien in een veilige, schaalbare en hoog beschikbare infrastructuur ten behoeve van communicatie en datamanagement. Telindus-ISIT heeft partnerships met toonaangevende netwerk-, storage-, telecom- en securityleveranciers als Avaya, Cisco, CommVault, EMC, Juniper, NetApp, Riverbed, Symantec en VMware. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen trainingsinstituut en een geavanceerd democenter waar de nieuwste technologieën op het gebied van networking en storage live gedemonstreerd worden. Voor meer informatie: www.telindus-isit.nl

Meer informatie:
Marcommit PR
Femke Jansen
[email protected]
035-582 27 30