Het Nederlands Kokspanel doet continue onderzoek binnen de Foodservicemarkt, genaamd FoodServicePeil (FSP). De panelleden van Het Nederlands Kokspanel ontvangen 6 keer per jaar een korte internetenquàªte met vragen over: algemene onderwerpen, diverse productgroepen en beslissingscriteria voor wat betreft de inkoop van maaltijdcomponenten. In de eerste FSP enquàªte hebben de panelleden ook vragen beantwoord over vakbladen. Het resultaat is dat binnen het segment Horeca: Misset Horeca het meest gelezen wordt (81%). Binnen instellingen is dit het vakblad Food Hospitality.

Het Nederlands Kokspanel, opgericht in 1998, heeft inmiddels bijna 30.000 leden afkomstig uit de segmenten Horeca, Instellingen, Cafetaria, Catering, Petrol, Leisure, Travel en Bakkerij. Sinds kort heeft Het Nederlands Kokspanel een nieuw logo en een totaal vernieuwde website www.kokspanel.nl. Hier kunnen nieuwe panelleden zich gratis aanmelden en inschrijven voor verschillende onderzoeken. Men kan zich inschrijven (binnen het eigen segment) voor bijvoorbeeld smaaktesten/ producttesten, diepte-interviews, telefonisch onderzoek en internetonderzoek (o.a. FoodServicePeil).

Het FoodServicePeil concept is geïnitieerd door Foodinc. Volgens eigenaar/directeur Frank van Grieken brengt FSP de professional in de keuken dichterbij de fabrikant. à¢â‚¬à…“Op die manier kan de fabrikant beter op de eisen en wensen van de markt inspelen, aldus van Grieken.
Het FSP concept wordt in september 2009 gelanceerd voor fabrikanten die leveren binnen de Foodservicemarkt. In september gaat FSP Horeca van start en kort daarna zullen ook de segmenten Instellingen en Cafetaria online gaan. De gegevens worden per segment direct verwerkt en geanalyseerd, zodat de fabrikanten 6 keer per jaar zeer betrouwbare marktinformatie ontvangen.

De eerste FSP Horeca resultaten zijn vanaf september gratis beschikbaar voor fabrikanten binnen de Foodservicemarkt. Voor meer informatie of heeft u interesse in deze resultaten stuur dan een mail naar [email protected]

Website: http://www.foodinc.nl