(Persbericht) Ede, 23 augustus 2011, Per 1 oktober 2011 neemt 4PS de Microsoft Dynamics NAV-activiteiten over van CTB ICT Bouw B.V. Beide bedrijven hebben hierover een intentieverklaring getekend.

De afgelopen tien jaar is een succesvolle samenwerking tot stand gebracht tussen 4PS en CTB. Met het product van 4PS, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV, heeft CTB in deze periode een aanzienlijk klantenbestand opgebouwd van uitvoerende bouwbedrijven en GWW/combibedrijven. 4PS deed in deze periode hetzelfde bij bedrijven in de Installatietechniek, Service en Onderhoud, Materieel, Vastgoedonderhoud en Gevelbouw. Echter de turbulente ontwikkelingen in de markt en wijzigingen in de distributiestrategie van Microsoft zijn aanleiding geweest voor 4PS en CTB om de samenwerkingsrelatie te evalueren. De overname van de ERP-activiteiten van CTB door 4PS is een logische vervolgstap.

CTB blijft actief in de bouwnijverheid met haar oplossingen voor Calculatie (IBIS-Trad), Planning (ASTA Powerproject), HR en salaris (Cobra), CRM (op basis van Microsoft CRM) en CTB ProjectPortaal (op basis van Microsoft SharePoint). De samenwerking met 4PS zal op deze gebieden worden geïntensiveerd.

Door de overname van de ERP-activiteiten van CTB groeit de 4PS organisatie naar een personeelsbestand van 75 medewerkers en versterkt zij haar leidende positie als ICT-leverancier voor de Nederlandse bouwnijverheid.

Over 4PS:
4PS is een professioneel en succesvol ICT-bedrijf, dat zich volledig richt op het ontwikkelen, verkopen, implementeren en onderhouden van standaard IT-oplossingen voor de B&U en GWW, Installatietechniek, Service & Onderhoud en Materieelverhuur. De 4PS-oplossing, 4PS Construct, is een integrale business oplossing (ERP, CRM, SCM, CPM), gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en is afgestemd op de praktijk. De afgelopen jaren is het klantenbestand fors gegroeid. Deze groei is vooral gerealiseerd door een focus op klanttevredenheid, investeren in innovatieve softwareoplossingen, standaardisatie en het leveren van toegevoegde waarde. De samenwerking met Microsoft levert voor klanten continuïteit, stabiliteit en een borging van innovatie. 4PS participeert als à©à©n van de selecte partners in het internationale ´Vertical Acceleration´-platform van Microsoft. 4PS is inmiddels ook in België en Engeland actief. Meer informatie over 4PS is te vinden op: www.4ps.nl

Over CTB:
CTB is een toonaangevende ICT dienstverlener met diverse specialisaties. Voor de markt van flexibele arbeid biedt CTB een totaaloplossing die de volledige bedrijfsprocessen ondersteunt. Op het gebied van salarisverwerking, HRM en relatiebeheer biedt CTB op Microsoft gebaseerde systemen zoals xRM, xHRM en SharePoint systemen. Ons doel is de bedrijfsprocessen van klanten aantoonbaar te verbeteren door het combineren van branche- en technologische kennis. CTB ziet het als haar missie het rendement van de bedrijfsvoering bij opdrachtgevers te vergroten, door bij te dragen aan: omzetgroei, kostenverlaging en risicobeheersing. Meer informatie over CTB is te vinden op: www.ctb.nl