Gezinsbeurs Naar Buiten voor en met het hele gezin.

Ga mee de boer op van 5 t/m 9 aug 2009 Landgoed De Schaffelaar Barneveld

Barneveld- Van woensdag 5 aug tot en met zaterdag 9 aug 2009 is er voor de negende keer een wervelende Gezinsbeurs met tal van verrassende en uitdagende activiteiten in de tuin van kasteel De Schaffelaar Barneveld. Het thema van de editie 2009 Naar Buiten is: Ga mee de boer op. Het prachtige landgoed verandert geheel in een gezellig boerenerf. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het boerenbedrijf belicht: oude melkmethodes en demonstraties moderne melkrobot, historische à©n nieuwe tractoren; authentieke boerenwagens, enz. Tal van ambachten komen tot leven: aardappels rooien, mutsen plooien, mandenvlechten, klompen maken, tenen schillen en wol spinnen. Boerderijuitje.nl houdt een vrolijke boerenzeskamp. Men kan loven en bieden bij een echte boerenveiling. In en rond de boerenschuur scharrelen de dieren vrolijk rond. Koetjes, kalfjes, mini paardjes, schapen en kippen... u komt ze allemaal tegen en aaien mag. Op het terrein presenteren zo'n 150 exclusieve standhouders een breed assortiment en een grote variëteit aan producten van boeken tot tuinartikelen, keukens tot kachels, kleding tot sieraden, tassen en cd's tot ambachtelijke versnaperingen, enz. De stands staan rondom een activiteitenring waar de hele dag door shows te zien zijn. Hoogtepunt wordt het optreden van Nemo´s Bern: twaalf Friese paarden rijden twee keer per dag in een carrousel prachtige figuren op klassieke muziek. Ook valkenier Gerard van den Brink uit De Valk is elke dag in de activiteitenring te zien met wel 18 roofvogels. Verder is er een bijzondere vorm van ringsteken met tractoren. De Beeldentuin uit Garderen bouwt een fascinerende zandsculptuur. Imkersvereniging De Barnebij brengt de bijenwereld tot leven met presentaties en producten. Broekhuis Auto´s neemt een keurkorps 4x4's mee naar Barneveld. Men kan aan het werk in 't Workshop Paviljoen met bloemen en sieraden. De Elstar Catering serveert een heerlijk driegangenbuffet op het Smulplein. Leden van de Sparta Bromfietsclub laten met trots hun pronkstukken vanaf de jaren vijftig zien!
Concerten en Samenzang

Traditiegetrouw heeft Naar Buiten elke dag ook veel aandacht voor muziek. Met concerten en samenzang in een speciale Muziektent komen muziekliefhebbers buitengewoon aan hun trekken. In de Muziektent op Naar Buiten is niet alleen muziek te beluisteren, ook het oog komt ruimschoots aan bod. Verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp exposeert een deel van zijn omvangrijke collectie Verkadealbums en andere nostalgische Plaatjesalbumboeken. Ook neemt hij historische schoolplaten van Jetses (boerderij), Isings (geschiedenis) en Koekkoek (natuur) mee en zijn er bekende en onbekende godsdienstplaten te bewonderen. Bij menig bezoeker zullen de gedachten zomaar afdwalen naar de lagere schooltijd van toenà¢â‚¬¦! Kinderen kunnen zich opperbest vermaken in het speelweiland. Deze weide staat vol met een speelhuisje, trampolines, skelterbanen, schommels, duikelrekken en een reuzenzandbak. De speciale Knutseltent is bepaald weer de creatiefste plek op Naar Buiten. Kinderen kunnen ook aan de slag met een Speurkaart met leuke prijzen.

Ga met het gehele gezin gezellig een dagje mee de boer op in de tuinen van Kasteel De Schaffelaar te Barneveld. Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen bedraagt 7,50 euro, kinderen betalen 3,50 euro.

Wo 5 t/m za 8 aug 2009 BARNEVELD NAAR BUITEN Landgoed De Schaffelaar. Info Erdee Organisatie, Annemarie Heijkamp, Tel. 055-5390435 Email [email protected] Site www.naarbuiten.nu

Website: http://hobby.clubs.nl/verkade

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular