(Persbericht) Nijmegen, 5 mei 2011

Sinds het voorjaar van 2010 is de website PolitiekenTwitter.nl actief. Doel van PolitiekenTwitter is om de nog immer bestaande kloof tussen politici en burger te dichten.

Onder politici is Twitter al langere tijd enorm populair. PolitiekenTwitter is een website waar alle politieke Twitter berichten (tweets) op à©à©n overzichtelijke plek samengebracht worden. Op dit moment worden de tweets van meer dan 750 lokale, landelijke en Europese politici inclusief de politieke media getoond en iedere dag melden nieuwe politici zich vrijwillig aan. Hiermee brengt PolitiekenTwitter zowel de lokale als de landelijke politiek dichter bij de burger.

Via PolitiekenTwitter kunnen burgers eenvoudig politici volgen, met politici in contact komen en reageren op Twitter berichten van deze politici. Zeker indien men gà©à©n Twitter gebruikt is de site een interessante bron van politieke informatie.

Tot op heden heeft de site 200.000 bezoekers mogen ontvangen en zijn er 500.000 tweets op de site getoond. Iedere minuut worden nieuwe tweets van politici en journalistiek op de site toegevoegd. Oude tweets worden na een maand van de site verwijderd.

Voor politiek geïnteresseerden

PolitiekenTwitter biedt politiek geïnteresseerden een platform waar men Nederlandse politici en de journalistieke media op de voet kan volgen. Op dit moment worden tweets van meer dan 750 politici in een heldere gebruikersomgeving getoond. Daarnaast kan men de Twitter berichten per politieke partij opvragen en tweets over belangrijke gebeurtenissen, zoals het proces van Geert Wilders of belangrijke partij congressen, live volgen. Enige tijd geleden is de site uitgebreid met Politiek Nieuws en worden meerdere keren per dag de belangrijkste en interessantste politieke artikelen op de site gedeeld. Daarnaast is er een Politieke Agenda met tientallen politieke bijeenkomsten en is de eerste ´Partij Onafhankelijke Politieke Web Shop‘˜ onderdeel van de site. Relatief nieuw is de interview rubriek ‘˜10 vragen aanà¢â‚¬¦‘˜ waarbij wij ´de mens achter de politicus‘˜ laten zien. Er zijn inmiddels al een aantal interviews met lokale politici en Tweede Kamer leden gepubliceerd.

Voor politici

Voor lokale, regionale, landelijke en Europese politici is PolitiekenTwitter hà©t online platform om zich aan de burger te presenteren. Met name ook aan burgers die (nog) geen gebruik maken van sociale media als Twitter. Op PolitiekenTwitter is een aanmeldformulier beschikbaar waar politici en politiek journalisten vrijblijvend en zonder enige verplichting zich op kunnen geven. Na aanmelding worden de Tweets op de site getoond en heeft men een extra kanaal om de politieke of journalistieke boodschap te verspreiden. Tevens kan men als politicus eenvoudig tweets van collegae volgen.

Met PolitiekenTwitter.nl is het erg eenvoudig à©n leuk om met politici in contact te treden en op de hoogte te blijven van de politiek in Nederland.