Amsterdam Op zondag 9 mei bestond het boek Dianetics 60 jaar. Ondanks deze leeftijd staat het boek nog regelmatig op de bestsellerlijsten en dat was ook rede te meer voor een feestje, waarin werd teruggekeken op de resultaten van Dianetics. Afgelopen zaterdag kwamen in Amsterdam een kleine 100 man samen om het jubileum te vieren.

Dianetics is een zelfhulpboek dat beschrijft hoe het verstand het lichaam beïnvloedt en methodes geeft om de negatieve invloed die het verstand soms heeft vanwege trauma‘˜s teniet gedaan kan worden. Verscheidene verhalen werden voorgelezen van mensen die de voordelen zelf ervaren hadden en die vertelden over de kleine wonderen die het boek voor hen had verricht.

Dianetics betekent letterlijk 'wat het verstand het lichaam aandoet' en is in 1950 door de heer Hubbard geschreven. Zelf zei hij er het volgende over: à¢â‚¬Å“Dianetics is een avontuur. Ze is een verkenning van Terra Incognita, het menselijk verstand, het uigestrekte en tot nog toe onbekende rijk dat zich à©à©n centimeter achter ons voorhoofd bevindt.à¢â‚¬

Destijds werd het van het een op andere moment een bestseller en voor het jaar om was ontstonden er allerlei groepen waar de Dianetics technieken werden toegepast. Bijna vier decennia na publicatie werd het boek nummer à©à©n op de New York Times bestseller lijst en inmiddels zijn er ruim 22 miljoen exemplaren van verkocht in 65 verschillende talen.