(Persbericht) Eindhoven, 27 oktober 2010 Zestig procent van het Nederlandse bedrijfsleven werkt zonder centraal beleid voor de verwerking van e-mail. Dit blijkt uit onderzoek van VDD IQware, leverancier en ontwikkelaar van ECM-systeem Hyarchis.Net. Dit resultaat betekent dat bij zestig procent van de bedrijven medewerkers er hun eigen manier van e-mailverwerking op nahouden. Dat is opvallend, omdat voor bijna zeventig procent (67,7%) van de respondenten e-mailverwerking onderdeel uitmaakt van de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast geeft driekwart van de respondenten aan meer dan een uur aan de dagelijkse e-mailverwerking te besteden, waarvan de helft zelfs meer dan twee uur per dag.

Serge Leclercq, commercieel directeur van VDD IQware: à¢â‚¬Å“Gebrek aan een centraal georganiseerd beleid heeft grote gevolgen voor zaken als tijdbesteding, efficiency en compliance binnen bedrijven. De verwerking van e-mail maakt zo‘˜n belangrijk onderdeel uit van het dagelijkse takenpakket van kantoormedewerkers, qua tijd maar ook qua klantcontact, dat het vreemd is dat niet vaker vanuit centraal oogpunt naar e-mail gekeken wordt. Denk bijvoorbeeld aan tijdverlies bij het terugvinden van per ongeluk verwijderde e-mails of bij het overschrijden van de omvang van je inbox. Een centrale aanpak zorgt bijvoorbeeld voor het automatisch en beveiligd opslaan van e-mails, de mogelijkheid voor e-mail recovery en het voldoen aan compliance doelstellingen.à¢â‚¬

VDD IQware vroeg Nederlandse bedrijven uit verschillende branches, waaronder financiële en zakelijke dienstverleners, naar hun ervaringen met e-mailverwerking en met de vorig jaar ingevoerde spamwet.

-----------------

Over VDD IQware
VDD IQware, opgericht in 1985, is de ontwikkelaar en leverancier van het op de Microsoft.Net technologie ontwikkelde Enterprise Content Management systeem Hyarchis.Net. Hyarchis.Net zorgt voor de digitale opslag en verwerking van alle papieren- en digitale documenten. Met Hyarchis.Net en de ondersteunende diensten van VDD IQware kunnen organisaties de kwaliteit van hun bedrijfskritische processen optimaliseren en een hogere productiviteit per werknemer realiseren. VDD IQware is actief in de financiële dienstverlening, transport & logistiek-, overheid-, zorg & gezondheid- en projectgeoriënteerde sector. Hyarchis.Net wordt ook toegepast in de zakelijke dienstverlening en productie-industrie. Hyarchis.Net bestaat uit de bouwstenen: Document Management, Business Process Management, Invoice Processing, Document Composition, Records Management, Contract Management, Web Content Management en E-mail Management. Meer informatie: www.hyarchis.net.

Meer informatie
Marcommit PR
Ellis Akkermans
035 5822730
[email protected]