(Persbericht) Xebia presenteert eerste Agile onderzoek in Nederland

Hilversum, 2 november 2010 90 procent van het bedrijfsleven ziet sterk verbeterde resultaten in projecten die met de Agile methode worden uitgevoerd. Dit blijkt uit onderzoek van Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, onder respondenten die langer dan een jaar Agile werken. Onder de respondenten die korter dan een jaar Agile werken zegt 76 procent dat Agile projecten betere resultaten opleveren dan niet iteratieve methodes.

à¢â‚¬Å“Dit resultaat laat zien dat de Agile methode werktà¢â‚¬, aldus Marcel van Benthem, Manager Agile Consultancy & Training bij Xebia. à¢â‚¬Å“Het is niet verrassend te zien dat bedrijven die al langer dan een jaar Agile werken meer toegevoegde waarde ervaren dan bedrijven die korter dan een jaar Agile toepassen. Een Agile manier van werken vraagt immers om een cultuurverandering. Organisaties hebben tijd nodig om hier aan te wennen en de manier van werken eigen te maken. We zien dat deze methodiek volwassen is en een bredere acceptatie kent in de Nederlandse markt. Steeds meer grote, internationale organisaties zetten de eerste stappen naar Agile. Dit onderzoek laat zien dat zij op de goede weg zijn.à¢â‚¬

Agile is een effectieve en flexibele methode die uitgaat van een iteratief ontwikkelproces, waarbij de betrokkenheid van ontwikkelaars en gebruikers groot is. De methode focust zich op realisatie van waarde. Hiermee verkort het de time-to-market, verlaagt het de kosten en maakt deze beter beheersbaar.

Het onderzoek wordt gepresenteerd op het Xebia Agile Event op 8 december en is vanaf dan ook beschikbaar.

---------------------------------

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim honderdtachtig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 5822730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035-538 1921
[email protected]