Tilburg Er zijn steeds minder taboes in Nederland maar het hebben van aambeien is er zeker nog een. Er zijn in Nederland ruim 2 miljoen mensen met anale klachten. De meeste daarvan proberen zichzelf te behandelen met pillen en zalfjes, meestal zonder veel succes. Pas na een lange weg van aanmodderen en soms veel pijn komen ze bij een arts terecht. De proctoloog is een arts die gespecialiseerd is in aambeien en andere anale klachten.

Sinds kort is proctoloog Louis Wetzels ook in Tilburg begonnen met zijn spreekuur. De ervaren arts helpt al jaren mensen met zijn behandeling van aambeien en andere anale problemen. Hij weet precies om te gaan met schaamte en angst voor de behandeling. à¢â‚¬à…“Voor mij is dit dagelijkse routine natuurlijk, zegt Louis. Als patiënten de eerste keer binnenkomen is dat voor hen een hoge drempel die ze over moeten. Dat begrijp ik maar al te goed. Eenmaal binnen is de spanning er meestal snel af en is men blij dat de genezing kan beginnen. De meest voorkomende klachten op zijn spreekuur zijn bloedverlies, pijn, anale afscheiding, jeuk, zwelling aan de anus en problemen met de stoelgang.

Proctologisch spreekuur in Tilburg vindt plaats bij Polikliniek de Blaak in de Reeshof en de behandeling wordt door de zorgverzekeraars volledig vergoed. De polikliniek heeft haar deuren al enige tijd geopend in Tilburg, maar er werden tot nu toe alleen spataderen behandeld. Polikliniek de Blaak heeft ook vestigingen in Almere, Leidschendam en Rotterdam.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular