Het Indian Summer Festival in recreatiegebied Geestmerambacht vlak ten noorden van Alkmaar is rustig en zonder incidenten verlopen. Wel zijn er verschillende personen aangehouden wegens het bezit van drugs en kregen tientallen mensen een bon omdat ze fout geparkeerd stonden. Een 33-jarige man uit Petten is in de avond aangehouden wegens drugsbezit (XTC en cocaïne). Dit is in beslag genomen en de man kreeg direct een bon van 200 euro.

Een 38-jarige man uit Alkmaar is in de avond aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Hij droeg twee buisjes bij zich waarin zich vermoedelijk drugs bevond. Het spul is in beslag genomen en wordt onderzocht. De man kreeg een proces-verbaal.

Een 35-jarige man uit Alkmaar is later op de avond aangehouden wegens het bezit en vermoedelijk ook de verkoop van harddrugs. De man droeg pillen bij zich. Hij kon mee naar het bureau waar een onderzoek is gestart.

 

Nog eens 13 personen kregen een bon en konden de drugs die zij bij zich droegen inleveren. Het ging hier echter om kleinere hoeveelheden waardoor zij een proces-verbaal ontliepen.

 

Tijdens het festival is gecontroleerd op het juist parkeren van de voertuigen. De hiervoor bestemde parkeerplaatsen waren goed bewegwijzerd. Desondanks parkeerden veel mensen hun auto zo dicht mogelijk bij het festivalterrein. 45 personen kregen hiervoor een bon.

 

bron:Politie Noord Holland Noord