(Persbericht) Breukelen, 23 november 2010 Affiliated Computer Services, Inc (ACS), onderdeel van Xerox, heeft Spur Information Solutions (Spur) overgenomen. Spur is een belangrijke Britse speler in software voor parkeerhandhaving. De overname versterkt het brede dienstenportfolio van ACS binnen de transportsector. Spur zal voortbouwen op de bestaande technologische activiteiten van ACS in Europa binnen de transportsector, zoals het beheer van betaalsystemen voor parkeerterreinen en -garages. Het uitgebreide gemeentelijke klantenbestand van ACS in combinatie met de focus van Spur op parkeerhandhaving op straat, zal ACS in staat stellen te groeien, zowel in Europa als wereldwijd.

à¢â‚¬Å“De overname van Spur is een aanvulling op onze business en geeft ons wereldwijd de mogelijkheid betaalbare en flexibele parkeerdiensten aan te bieden die nog beter aansluiten op de behoeften van kleine tot grote stedenà¢â‚¬, zegt Dave Amoriell, Group President van de Transportation Solutions Group van ACS.

De software van Spur helpt lokale overheden bij het implementeren, beheren en controleren van lokale parkeercodes in hun gemeente. Dit omvat onder andere de verwerking van parkeerregelementen en -vergunningen door het verzamelen van parkeerovertredingen via handhelds. Parkeerwachten zijn in staat om draadloos de informatie te verzenden, inclusief GPS-coà¶rdinaten en digitale beelden van kentekens. Zij krijgen daarbij ook toegang tot real-time gegevens voor snelle en nauwkeurige parkeerhandhaving.

à¢â‚¬Å“Als onderdeel van ACS hebben we nu de mogelijkheid om onze dienstverlening wereldwijd uit te breiden en te verbreden naar gemeenten van verschillende omvang. Zo kunnen we de inwoners van die gemeenten de service bieden die ze verwachtenà¢â‚¬, aldus David Mitchell, Director of Operations van Spur Information Solutions.

-xxx-

Over ACS
ACS is wereldwijd de grootste aanbieder van technologieën voor de transportsector, inclusief diensten voor parkeren, tolheffing, openbaar vervoer en flitscontroles. Hiermee ondersteunt ACS overheden in dertig landen. ACS heeft met succes in meer dan 25 steden in de VS parkeersystemen geïmplementeerd, beheerd en geëxploiteerd. De Transportation Solutions Group van ACS stelt haar klanten in staat om de verkeersveiligheid en uitdagingen op het gebied van verkeersopstoppingen aan te pakken door de inzet van technologie. Hierdoor wordt het vervoer van zowel goederen en diensten als miljoenen mensen per dag verbeterd. Meer informatie over ACS is te vinden op www.acs-inc.com.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling en beheer, en document outsourcing. Via ACS, a Xerox Company, dat in februari 2010 door Xerox is overgenomen, is Xerox ook in staat uitgebreide business process outsourcing en IT-outsourcing diensten, inclusief data processing, HR benefits management, financiële ondersteuning en customer relationship management services voor commerciële en overheidsorganisaties wereldwijd te bieden. Xerox Corporation is met 133.000 mensen actief in meer dan 160 landen.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Xerox® en XEROX en Design® zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, [email protected]

Marcommit (voor Xerox)
Ingeborg Schrijver of Ellis Akkermans +31 (0)35 5822730, [email protected]