Rijswijk - Deze week is bekend geworden dat de Calder Group, Europees marktleider op het gebied van de verwerking van lood, met het Belgische Umicore S.A. een overeenkomst heeft bereikt. De productiemachines van de vestiging Overpelt zijn overgenomen; Umicore stopt met de productie van bladlood. De Calder Group, waartoe het Nederlandse Uzimet behoort, zal de activiteiten van Umicore voortzetten en in Nederland onder brengen. Voor Uzimet betekent dit een behoorlijke verhoging van de productie.

Uzimet is een milieubewuste en innovatieve onderneming die oud lood, via een raffinageproces, verwerkt tot nieuw bladlood. Als onderdeel van de Calder Group behoort
Uzimet tot een toonaangevend netwerk van producenten in West-Europa dat halffabricaten van lood fabriceert. In de fabrieken in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Engeland en Ierland vervaardigt de Calder Group met behulp van de modernste installaties producten van gecoat en ongecoat bladlood voor de bouw. Uzimet heeft alle gangbare productiemethoden voor de verdere bewerking van lood in huis. De kernactiviteiten betreffen dakbedekking, stralingsbescherming, geluidswering, diverse technische producten voor bijvoorbeeld de auto-industrie, galvano en apparatenbouw.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Uzimet:
Patrick van Ruyven, commercieel directeur
070 - 319 22 21