In februari van dit jaar begonnen vele  studenten uit Eindhoven en omgeving aan de minor ´ondernemerschap´. Het doel van deze minor is dat studenten kunnen proeven aan het ondernemerschap. De studenten starten een Student Company (S.C.) op, en doorlopen het totale ondernemers traject. Van het bedenken van een product of dienst, tot het in de markt zetten hiervan, tot de uiteindelijke liquidatie.

Negen studenten vormden samen het student bedrijf ´Adeona Care S.C.´. Na een periode van veel en lang brainstormen kwamen de studenten op een idee. Wanneer je een dag naar een openbare gelegenheid gaat ontkom je niet aan de berichten die door de intercom klinken. ´Wil de moeder van Jantje naar de balie komen? Uw kind is u kwijt, en wacht hier op u.´ Bezorgde ouders en huilende kinderen in plaats van een zorgeloos dagje uit. De studenten van Adeona Care S.C. vonden dat er iets aan dit probleem moest gebeuren, en ze zetten een gebruiksvriendelijk alarm systeem  in de markt voor ouders, waarmee ze hun kind extra goed in de gaten kunnen houden.

Het alarmsysteem  heet de Guardi. Het bestaat uit een ouder en een kind module, waarvan de maximale afstand tussen beiden variabel en instelbaar is tussen 0,5 en 25 meter. Wanneer het kind buiten het ingestelde bereik komt, wordt de ouder onmiddellijk gewaarschuwd door middel van een geluid- en trilsignaal. Het zelfde gebeurt wanneer het kind te water raakt.  

De naam ´Adeona Care´ is afgeleid van de Romeinse godin die staat voor het terug naar huis leiden van het verloren kind. Adeona Care ziet het als haar maatschappelijke taak om de veiligheid en het welzijn van het kind zo goed mogelijk te waarborgen. Omdat het welzijn, en de gezondheid van kinderen verder gaat dan Adeona Care,  gaat  een deel van de  winst naar KiKa.

De Guardi is verkrijgbaar voor slechts à¢à¢â‚¬Å¡¬27,95 inclusief een polsbandje in kleur naar keuze. Wilt u de Guardi bestellen, of heeft u vragen? Ga dan naar www.deguardi.nl of mail naar [email protected].

Website: http://www.deguardi.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular