(Persbericht) Nieuwegein, 07 december 2010 Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, kondigt aan dat Houthoff Buruma, een van de grootste Nederlands advocatenkantoren met vestigingen in vijf Europese steden, Autonomy‘˜s iManage Workflow Manager inzet om cliëntenonderzoek en -intakeprocessen te stroomlijnen. Op basis van Autonomy‘˜s unieke meaning based technologie, maakt de Intelligent Data Operating Layer (IDOL) het voor Houthoff Buruma mogelijk om de traditioneel lastige documentprocessen zo te automatiseren, dat deze voldoen aan de Nederlandse Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Deze wetgeving werd in 2008 van kracht en heeft als doel om op te treden tegen het witwassen van geld en het financieren van terrorisme. De wet vereist dat alle handelsmaatschappijen in Nederland, zoals advocatenkantoren, banken, verzekeringsmaatschappijen en beurshandelaren, nieuwe klanten verplicht moeten screenen, zodat zij ervan verzekerd zijn dat deze zich niet schuldig maken of hebben gemaakt aan dergelijke praktijken. Houthoff Buruma maakte al gebruik van Autonomy‘˜s Imanage Worksite, een alomvattende juridische informatiemanagement platform, toen zij zochten naar een oplossing om het cliëntenonderzoek en -intakeproces te automatiseren.

Houthoff Buruma selecteerde Autonomy‘˜s iManage Workflow Manager als de enige geschikte oplossing die tegemoet komt aan hun eisen voor cliëntenonderzoek die voldoet aan de Nederlandse Wwft en deze eisen zelfs overtrof. Autonomy‘˜s iManage Workflow Manager biedt een intelligente proces automatiseringsmodule met ongekend veel mogelijkheden om bedrijfsprocessen zoals cliëntenonderzoek te stroomlijnen. Compliance experts van Houthoff Buruma kunnen profiteren van visuele hulpmiddelen, rules-based routing, het real-time monitoren van activiteiten en een beveiligde verbinding met het documentensysteem. Door het kunnen begrijpen van de betekenis van de informatie in de verschillende repositories en dataformaten, kan Autonomy‘˜s iManage Workflow Manager documenten op intelligente wijze routeren en tijdig waarschuwen. Dit verhoogt, door een besparing in tijd en kosten, de corporate governance en de efficiency.

De implementatie van een nieuw gecontroleerd cliëntenonderzoek en -intakeproces, bekrachtigd door Autonomy‘˜s iManager Workflow Manager, maakt het voor Houthoff Buruma mogelijk om potentiële risico‘˜s zeer nauwkeurig in te schatten en om efficiënter en consistenter te worden in haar screening doordat omslachtige papieren processen worden vermeden. Daarnaast sluit Autonomy‘˜s iManager Workflow Manager perfect aan bij het streven van Houthoff Buruma om een snellere en effectievere dienstverlening te bieden aan alle toekomstige klanten.

à¢â‚¬Å“Als een vaste gebruiker van iManage Worksite was Autonomy‘˜s iManage Workflow Manager een logische keuze in onze zoektocht naar een oplossing voor cliëntenonderzoek die voldoet aan de Nederlandse wet en die vraagt om aantoonbare interactie met ons documentmanagementsysteemà¢â‚¬, zegt Anne Wehrens-Lawson, IT Project Director bij Houthoff Buruma. à¢â‚¬Å“De iManage Workflow Manager integratie maakt het voor ons mogelijk compliant te zijn via een geautomatiseerd en geïntegreerd platform met minimale extra investeringen.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“In de afgelopen jaren zijn advocatenkantoren wereldwijd geconfronteerd met toenemende nationale en internationale regelgeving omtrent hun bedrijfsprocessenà¢â‚¬, zegt Ian Black, Head of Global Operations bij Autonomy. à¢â‚¬Å“Wij zijn verheugd Houthoff Buruma een allesomvattende oplossing te kunnen bieden om hun cliëntenonderzoek en -intakeproces te stroomlijnen, zodat deze niet alleen voldoet aan de nationale wettelijke eisen, maar medewerkers ook de mogelijkheid biedt om maximaal gebruik te maken van elektronische middelen, waardoor een intelligent geautomatiseerd proces aan kracht wint.à¢â‚¬

Bezoek http://www.autonomy.com voor meer informatie.

----------------------
Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (LSE: AU. of AU.L) is leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en koploper in de Meaning Based Computing benadering. Autonomy is recentelijk door IDC benoemd als leider in enterprise search qua omzet, met een marktaandeel dat bijna het dubbele is ten opzicht van de dichtstbijzijnde concurrent. De technologie van Autonomy maakt het mogelijk dat computers de menselijke informatie volledig begrijpen. Iedere vorm van digitale elektronische data wordt conceptueel en contextueel begrepen, waaronder tekst, e-mail, web pagina‘˜s en beeld- en geluidsmateriaal. Autonomy‘˜s technologie vormt de motor van bedrijfskritische applicaties die afhankelijk zijn van ongestructureerde informatie. Autonomy biedt oplossingen voor pan-enterprise search, customer interaction solutions, information governance, end-to-end eDiscovery, records management, archiving, business process management, web content management, web optimization, rich media management en beeld- en geluidsanalyse.

Het klantenbestand van Autonomy bestaat uit meer dan 20.000 internationale ondernemingen, advocatenkantoren en overheidsinstanties zoals AOL, BAE Systems, BBC, Bloomberg, Boeing, Citigroup, Coca Cola, Deutsche Bank, DLA Piper, Ericsson, FedEx, Ford, GlaxoSmithKline, Lloyds Banking Group, NASA, Nestlà©, the New York Stock Exchange, Reuters, Shell, Tesco, T-Mobile, the U.S. Department of Energy, the U.S. Department of Homeland Security en the U.S. Securities and Exchange Commission. Autonomy heeft meer dan 400 OEM partners en resellers, waaronder Citrix, HP, Novell, Oracle, Sybase, Symantec en TIBCO. De onderneming heeft kantoren wereldwijd. Voor meer informatie: www.autonomy.com

Autonomy en het Autonomy logo zijn gedeponeerde handelsmerken/of handelsmerken van Autonomy Corporation plc.. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars.